Inspiratieboost: een fijne en vooral groene gang

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: wij houden van groen. Groen in de tuin, op het balkon, groene planten in de badkamer, groen in de eetkamer en ja we maakten zelfs een moodboard vol groen. Maar deze keer hebben we iets anders, namelijk een fijne inspiratieboost voor een groene gang!

Omdat de gang of hal dé plek is waar iedereen binnenkomt, is dat ook meteen het moment waarop de sfeer wordt bepaald. Voor alle green lovers is dit dan ook de plek om meteen je liefde voor het groen te laten zien. Enjoy!

Door één muur in je hal te bekleden met behang in een leuke print ontstaat een sfeervol effect. Houd de rest van de ruimte licht zodat het behang extra goed uitkomt. Onze favoriet check je hier.

Je kunt ook alle muren (en het plafond) schilderen in een mooie kleur groen, maar als je dat iets teveel van het goede vindt, kun je er ook voor kiezen om de trap als echte eyecatcher groen te verven.

Een makkelijke en minder permanente manier om een groene gang te creëren is door simpel weg planten (véél planten) in de ruimte te zetten en/of hangen. Je kunt één grote plant neerzetten als statement of zelfs een kamerboom. Zet verschillende kleinere planten in potten op de vloer en op een bankje in de gang. Zorg ervoor dat er hoogteverschil ontstaat en let erop dat je in een donkere hal wel kiest voor een plant die tegen weinig licht kan, zoals de Sansevieria.

MEER LEZEN
dit artikel geven we je meer inspiratie voor extra opbergruimte in de gang en voor wie niet zo van lichte ruimtes houdt hebben we een inspiratieboost voor een hal met donkere muren.