Inspiratieboost: 7x een educatief verantwoorde kinderkamer

De kinderkamer is dé plek waar niet alleen de kleine, maar ook wij weer even los kunnen gaan met kleuren, figuren en spellen. Een tijdje geleden lieten we je bijvoorbeeld al een aantal prachtige behangsoorten zien voor verschillende thema’s in de kinderkamer. De slaapkamer is vaak een plek waar kinderen zich terugtrekken om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan. Denk er daarom eens aan om de kinderkamer educatief verantwoord te maken. Hier hoef je geen rare fratsen voor uit te halen, met kleine aanpassingen maak je al een groot verschil. In dit artikel willen wij je daarom inspireren om het meeste uit de kinderkamer te halen door in te spelen op de leergierigheid van je kind!

Weet je nog niet zo goed hoe je de rest van het huis kindvriendelijk maakt? Wij helpen je graag een handje met deze tips.

Kliederen en creëren

Zoals we eerder al aangaven, heeft een kind de ruimte nodig voor zijn/haar creativiteit. In plaats van bergen papier te verzamelen, kun je ook de muur een likje schoolbordverf geven. Bakje krijtjes ernaast en je kind kan aan de slag. Daarnaast is schoolbordverf tegenwoordig in allerlei kleuren verkrijgbaar, waardoor het zo past bij de styling van de kinderkamer. Ook leuk: verf het blad van de kindertafel in schoolbordverf!

Cijfers en letters

Door je kind zo vroeg mogelijk in contact te brengen met letters en cijfers herkent hij of zij deze al op een jonge leeftijd. Plak bijvoorbeeld de letters van het alfabet op een wand of breng de figuren terug in accessoires als kussens en posters. Zo kun je iedere dag het alfabet of de cijfers 1 tot en met 10 langsgaan en je kind figuren laten overtekenen.

Ook in de rest van het huis kun je typografie terug laten komen, zie hier hoe.

Let’s read

Voorlezen is meestal een vast onderdeel voor het slapen gaan. Door het voorlezen en later zelf lezen van boeken leert een kind niet alleen woorden herkennen, maar ook verbanden leggen tussen oorzaak en gevolg. Stel daarom je verzameling aan kinderboeken op in een boekenkast of op mooie boekenplanken aan de muur en creëer een knusse zithoek. Dit maakt het lezen van de boeken een stuk leuker voor het kind.

Sterrenhemel

Is jouw kind gefascineerd door het heelal? Tover dan de muur of het plafond om tot een echte sterrenhemel. Dit kan gemakkelijk met bijvoorbeeld glow in the dark-verf. Schrijf de namen bij verschillende hemellichamen en laat je kind op een heldere avond kijken naar de werkelijke sterren!