Inspiratieboost: dit zijn dé musthaves voor een kidsproof tuin

Ondanks dat het juli is, hebben we nog niet veel zomerse temperaturen gehad. Dit heeft zo zijn nadelen, maar één voordeel is in elk geval dat we nog meer tijd hebben om een heerlijke zithoek in de tuin te maken voor lange zomeravonden. Nu kan dit voor kinderen wellicht wat saai zijn. Die willen dolgraag hun energie kwijt. Daar hebben we gelukkig een aantal oplossingen voor gevonden, die voor zowel de kleintjes als ouderen goed uitpakken.

Ook voor de regendagen bieden we hulp. Met deze zeven tips voor een kindvriendelijk interieur.

Een klein tuinhuisje is voor kinderen ideaal om zich terug te trekken. Dit kun je groots aanpakken door een boomhut te bouwen, maar een hutje in een hoek van de tuin voldoet al snel als mooie verstop plek. Vul het op met een tafeltje, banken en/of stoelen om het huisje echt compleet te maken.

Niet zoveel ruimte in de tuin? Kijk dan hoe deze vader voor zijn dochter een boomhut maakte in de slaapkamer.

Met spelletjes kun je samen met je kind genieten van de tuin, zoals met deze levensgrote variant van Rummikub! Gelukkig vergt het niet al te veel energie om het te maken. Zet een aantal korte pilaren in het gras en span een touw tussen elke twee palen. Schilder vervolgens het alfabet – een aantal keer – op kleine plankjes en you’re good to go!

Bron: Momtastic

Een beetje voor de hand liggend, maar schommelen blijft leuk (stiekem ook voor ons). Een schommel mag dan ook niet ontbreken in een kindvriendelijke tuin. Vaak kun je al een simpel bouwpakket voor een paar tientjes halen bij de bouwmarkt en zet je ‘m met een beetje kracht zelf in elkaar. Het voordeel van een schommel is dat het nooit ouderwets wordt én in weer en wind blijft staan.

Tegenwoordig zien we ook vaak een schommel binnenshuis, zelfs bij grote designers als Philip Limm, die het exemplaar in zijn thuisbibliotheek heeft hangen. Maar wij vinden een schommel toch het beste in de tuin of de kinderkamer.

Nog een manier waarop je kind zijn/haar creativiteit kwijt kan, is met een krijtbord. Hier kunnen ze bepaalde bloemen of dieren op natekenen of spelletjes als boter, kaas en eieren spelen. Let er wel op dat je schoolbordverf voor buiten koopt, aangezien de variant voor binnen snel kan rotten door de regen.