Inspiratieboost: de plantenkast is een perfecte toevoeging aan je tuin of balkon

Een aantal maanden geleden namen wij een kijkje in één van de fijnste groene hotspots in Amsterdam: Wildernis. Daar staat een te gekke oude stalen vitrinekast die wordt gebruikt als presentatiemeubel voor verschillende planten, potten en tuin tools. Dit vonden we er zó cool uitzien dat we het tijd vonden om een heel artikel te wijden aan de perfecte toevoeging voor je tuin of balkon: de plantenkast! Wij zetten de mooiste voorbeelden voor je op een rijtje; van modern tot vintage en van goed georganiseerd tot lekker nonchalant.

Heb je geen tuin of balkon, maar vind je dit idee wel echt te gek? De plantenkast kan ook prima ín huis.

Bron: H en M

Voor zo’n fijne plantenkast zijn eigenlijk geen regels. Eigenlijk is elke kast wel geschikt. Van een goedkope boekenkast met enkele planken tot de oude servieskast van je grootouders of een mooi vintage postkast die in de tweedehandswinkel af en toe nog wel te koop zijn. Geen geluk? Je kunt zo’n te gekke postkast ook zelf maken van een van de bekendste ladekasten van IKEA. Bekijk daarvoor deze DIY!

Bron: Loods5

Wij zijn dus vooral fan van de vintage variant, maar er zijn ook hele mooie moderne plantenkasten te koop. Of moeten we dan zeggen plantenkassen? Hoe dan ook, deze variant past perfect bij een modern of Scandinavisch interieur.

Bron: IKEA

Voor de indeling van de kast geldt: hoe ‘rommeliger’ hoe beter. Laat mooie hangplanten lekker over de rand van de plank of lades hangen en gebruik vooral verschillende soorten potten in allerlei groottes en hoogtes. Varieer ook in de soorten planten: cactussen, vetplanten en planten met grote groene (of gekleurde) bladeren passen prima bij elkaar en geven de kast een natuurlijke en nonchalante look.