Inspiratieboost: de mooiste woonkamers met een mezzanine

Een mezzanine – een tussenverdieping – zie je vaak in een loft met een torenhoog plafond. Het is perfect voor een grote ruimte, geeft een extra dimensie én bespaart ruimte. Daarom ook erg handig als je juist klein woont en de woon- en slaapkamer wil combineren, maar toch graag twee ‘aparte’ kamers houdt.

Voor ieder wat wils! Groot, klein, industrieel of bohemian. Wij inspireren je met de mooiste woonkamers met een mezzanine.

Hout en planten zorgen voor warmte, gezelligheid en vergroten de knusse sfeer. Zo zie je maar dat een mezzanine niet per se is weggelegd voor een grote, open ruimte. Een extra etage kan ook prima in een compacte ruimte – mits het plafond hoog genoeg is natuurlijk.

In deze keuken en woonkamer is optimaal gebruikt gemaakt van het schuine plafond, door de ruimte boven de keuken extra te benutten. Het ijzeren raster past goed bij de rest van het strakke interieur en oogt modern.

De stijlvolle variant van de hoogslaper! De verdieping is aan de muur en het plafond bevestigd, waardoor je extra ruimte hebt in de woonkamer. Superslim.

LEES MEER:
Dat een mezzanine ideaal is als je ruimte wil besparen, kun je ook zien in deze stijlvolle en compacte studio.