Inspiratieboost: de mooiste woonkamers met de fijnste vloerkleden

Een fijn vloerkleed is een goede manier om meer kleur te brengen in je interieur, maar het geeft ook warmte en gezelligheid. Vooral wanneer je het vloerkleed combineert met een fijne betonnen of houten vloer. Scandinavische prints, berbers, Oosterse vloerkleden: er is zoveel mogelijk! We snappen best als je soms tussen de bomen het bos niet meer kunt zien. Een mooi vloerkleed vinden is dan ook een lastige klus, omdat zo’n tapijt de sfeer van je hele woonkamer bepaalt. Daarom zetten we in dit artikel de fijnste woonkamers met de mooiste vloerkleden op een rijtje!

Bekijk ook deze vijf bohemian vloerkleden voor een klein prijsje.

Bron: Alvhem

Bron: Stadshem

Ga je voor de Scandinavische stijl? Kies dan voor een effen hoogpolig vloerkleed of een vloerkleed met een aztec print. Dit zijn dan ook meteen de meest veilige opties, omdat de kleuren die worden gebruikt voor zulke vloerkleden vaak effen en vrij flets zijn. Deze vloerkleden staan het mooiste bij een (geschilderde) houten vloer, en brengen ondanks het gebrek aan kleur toch veel warme in het interieur!

Sinds een aantal jaar zien we de Perzische tapijten steeds vaker terugkomen. Zo’n oosters, bewerkt vloerkleed staat prachtig in alle interieurs, maar vooral in de interieurs met een bohemian look. Combineer het kleed met bijvoorbeeld een Chesterfield of een cognac kleurige bank en véél planten om de look helemaal compleet te maken. Vind je het té kleurig? Merken als House Doctor en Storebror verkopen dezelfde prints, maar dan in fletse, natuurlijke tinten.

Waarom zou je het bij één vloerkleed houden, als je er ook meerdere kunt combineren? Bovenstaand appartement in Parijs (klik hier voor de binnenkijker!) is hét voorbeeld dat dit juist super goed uit kan pakken. Bekijk ook even deze shop the look zodat je de look compleet kunt maken met mooie accessoires.

Berberse kleden zijn heerlijke wollige tapijten. Van origine komen ze uit Marokko maar je kunt ze eigenlijk combineren met elke interieur stijl. De kleden zijn heerlijk warm en fluffy en verkrijgbaar in zowel kleurige prints als in meer natuurlijke tinten. De berber is een perfecte manier om meer warmte in huis te brengen, omdat de tapijten bestaan uit hoogpolige lussen.

Als je interieur bestaat uit vooral monochrome tinten – en je dat graag zo wilt houden – kun je gaan voor een zwart-wit tapijt met grafische print. Zo krijgt je interieur toch een spannende look, zonder dat je kleur hoeft toe te voegen!

Heb je een mooi exemplaar uitgezocht? Bekijk dan deze handige infographic zodat je precies weet hoe je het vloerkleed neer kan leggen.