Inspiratieboost: de mooiste werkbladen voor in de keuken

Een keuken uitkiezen is behoorlijk lastig. De kleur, de vorm en het materiaal van de keuken bepalen namelijk de hele stijl van de ruimte en bij een open keuken zelfs de gehele look van de woonkamer. Ga je voor kleur of toch liever basic zwart, wit of grijs? En als je eenmaal de kleur hebt gekozen, dan zijn er nog genoeg elementen waar ook veel variatie in mogelijk is: grepen, plinten, planken en kranen. Maar minstens zo belangrijk is het werkblad. Het moet bij de keuken passen en elk materiaal heeft zo weer z’n voordelen. In dit artikel laten we je de mooiste voorbeelden zien.

Heb je een mooi werkblad uitgekozen? Dan is het natuurlijk zaak om het lekker opgeruimd te houden. Bekijk dit artikel voor onze tips!

Bron: Decorette

Een werkblad van hout geeft een keuken altijd een fijne, authentieke uitstraling. Maar hout kan ook prachtig zijn als je gaat voor een moderne look. Het is maar net hoe je het combineert. Een compleet houten keuken wordt vaak gezien als ouderwets, maar bovenstaande afbeelding bewijst dat dit – vooral wanneer de keuken bestaat uit strakke kasten (zonder greepjes) met stalen profielen – zeker niet het geval is.

Bron: Decordots

Ga je voor de industriële look? Dan is beton een hele goed optie! Het ziet er niet alleen stoer uit, maar beton is ook nog eens heel handig wanneer je thuis veel en uitgebreid kookt. Beton is namelijk behoorlijk slijtvast, maar het oppervlak wordt door gebruikssporen mettertijd alleen maar mooier.

DIY: zo maak je een keukenblad van beton

Bron: Alvhem

Ook marmer en graniet behoren tot de categorie ‘slijtvast’. Daarnaast geven ze de keuken een prachtige chique look. Beiden zijn in verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar.

Bron: Stadshem

Bron: Stylizimo

Wil je een stijlvolle en chique look toevoegen aan je keuken, maar ben je geen fan van glanzend marmer? Bekijk dan eens wat er mogelijk is qua kunststoffen. Er zijn tegenwoordig prachtige, stijlvolle kunststof werkbladen te koop die er in tegenstelling tot jaren geleden niet cheap uitzien. Naast dat je kunt kiezen uit vele soorten is dit materiaal ook nog eens budgetproof!

Bekijk ook: 11x de mooiste zwarte keukens