Inspiratieboost: de mooiste vloerkleden in de slaapkamer

Met een vloerkleed maak je een ruimte huiselijk en gezellig. Zo’n sfeer wil je natuurlijk ook graag creëren in je slaapkamer! Ga je dan voor een mooi Perzisch exemplaar met een patroon of houd je het rustig en kies je voor wat subtielere vloerkleden in de slaapkamer? Wij geven je wat voorbeelden.

Het kan nog wel eens lastig zijn om het juiste vloerkleed te kiezen. Deze tips kunnen je in elk geval al verder helpen, maar soms heb je daar bovenop nog gewoon net wat meer inspiratie nodig. Enjoy!

Bron: Sofa.com

Een kleed geeft een ruimte een warme en gezellige sfeer. Er zijn heel veel verschillende soorten en stoffen. Is je slaapkamer al erg cosy ingericht, dan kun je gaan voor een stoer zwart-wit exemplaar (check deze budgetfinds met kleden onder de 45 euro!) om wat contrast aan te brengen. Dit kan ook met een kleed met een strakke vorm of van een stoer materiaal. Mist je kamer juist nog wat warmte? Ga dan voor een wollig kleed of een fijn tapijt met zachte kleuren.

Een patroon kan je kamer een fijne boost geven. In je slaapkamer zit waarschijnlijk een deel van je kleed verstopt onder je bed, waardoor je hier best mag uitpakken met een fel kleurtje of een drukkere print dan normaal. Of ga voor meerdere lagen met verschillende vloerkleden over elkaar. Dit geeft een fijn gelaagd effect.

Als je niet voor een groot kleed gaat, omdat je bijvoorbeeld maar een klein budget hebt of simpelweg een slaapkamer met niet zo veel ruimte, dan kan een wat kleiner vloerkleed ook heel goed! Leg deze speels naast je bed en laat de kleuren terugkomen in de verdere accessoires in je slaapkamer.

AAN DE SLAG
De juiste keuze uit verschillende vloerkleden in de slaapkamer ligt niet alleen aan kleur of stof, maar ook aan het formaat. Bekijk deze handige infographic om te ontdekken welk formaat het beste past in welke kamer.