Inspiratieboost: de mooiste vloeren voor de woonkamer

Naast de meubels en de muren bepaalt ook de vloer de sfeer van de woonkamer. Daarnaast hoop je natuurlijk dat je oog valt op een vloer die niet alleen mooi is, maar die je ook makkelijk kunt onderhouden. Maar tegenwoordig is er zóveel mogelijk dat we het snappen als je tussen de bomen het bos niet meer ziet. Om jou een flinke inspiratieboost te geven zetten we onze favorieten vloeren op een rijtje. We hopen dat het de keuze iets makkelijker zal maken!

Heb je thuis een plankenvloer die je liever wilt behouden, maar ben je wel toe aan een nieuwe look? Check dan dit artikel voor wat kleurige inspiratie en volg dit stappenplan voor het beste resultaat als je aan de slag gaat met de kwast!

Diagonaal

De plankenvloer leggen in de lengte is één van de bekendste designer tricks, het accentueert namelijk de lengte van de ruimte én laat daardoor de ruimte groter lijken. Maar je kunt de planken ook diagonaal leggen, want ook dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Je hebt wat meer snijverlies doordat je het begin van de planken in een hoek moet zagen, maar het resultaat is wel super bijzonder!

Bron: Revistaad

Een gladde vloer met effen kleur

De vloer uit dit appartement blijft bij ons favoriet. Dit effen, monochrome effect kun je creëren met een gietvloer of beton. Nu is dat beide vrij kostbaar, een behoorlijke operatie én de fundering van het huis moet geschikt zijn, dus het is niet bij iedereen mogelijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven. Veel vloerfabrikanten bieden tegenwoordig effen vinyl of marmoleum aan, waarbij zelfs de naden worden opgevuld met een bijna onzichtbare strip. Zo krijgt je huis die fijne Scandinavische look en ja.. ook zo’n monochrome vloer zorgt weer voor een ruimtelijk effect.

Tegels!

Tegels worden allang niet meer alleen gebruikt in de keuken, hal of badkamer. Wij zijn vooral fan van de Marokkaanse of Portugese variant. Deze tegels geven het huis namelijk een boost van kleur en je kunt leuk spelen met verschillende soorten en patronen.

Bron: Alvhem

De scheiding tussen hout en tegels

Heb je een open keuken waar je het liefst tegels plaatst? Dit kun je ook prachtig combineren met een houten plankenvloer. Maak iets bijzonders van de scheiding tussen de twee soorten – zoals het bovenste voorbeeld waarbij het patroon in elkaar overloopt – of ga voor een rechte scheiding. Tussen de twee soorten vloeren zet je een smalle plint of een koperen of metalen strip voor een modern effect.

Bekijk ook: Een kijkje in ons droomhuis in Wenen met visgraat vloer