Inspiratieboost: de mooiste nachtkastjes voor in de slaapkamer

Waar leg jij voor het slapen gaan je boek op? Een vintage kastje, een simpele plank of gebruik jij de vloer gewoon als nachtkastje? Met nachtkastjes kun je de slaapkamer nét even wat meer persoonlijkheid geven, ook als je niet zoveel ruimte hebt. Zo kun je zelf een nachtkastje in elkaar DIY’en of gewoon een krukje of stoel gebruiken om je wekker en stapel boeken op te stallen. Om je een beetje inspiratie te geven, verzamelden wij de mooiste beelden van slaapkamers met het nachtkastje in de hoofdrol.

Ben jij groot fan van een wake-up light, maar ben je op zoek voor een nieuwe variant? Dit nachtkastje wekt jou met een opkomende zon!

Contrast

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: kies eens voor een contrast in plaats van een meubel dat matcht bij de rest van het kleurenpalet in de ruimte. Dit geeft je interieur gelijk een boost. Nu hoeft zo’n contrasterend nachtkastje natuurlijk niet altijd zwart te zijn. Wanneer de muur of het bedframe een bepaalde kleur heeft, is een kleur dat in een contrasterend palet staat ook heel gaaf.

Bouwen met pallets

Hoe je een bed maakt met pallets lieten we al eerder zien, maar een nachtkastje van pallets is nog makkelijker zelf te maken. Dit geeft de kamer en stoere touch en het is ook nog eens een heel handig kastje om je boeken en tijdschriften in te stallen.

Zonder pootjes

Wanneer je niet zoveel ruimte hebt, is een hangend nachtkastje een goed alternatief. Deze variant kun je ook makkelijk zelf maken, net als deze negen DIY-nachtkastjes. Met een plankje en wat touwen kom je al een heel eind!

Bron: West Elm

Twinning

Als je dan toch het nachtkastje in een bijpassende kleur wilt, kies dan voor dezelfde kleur als de muur of het bedframe. Zo lopen de kleuren in de slaapkamer mooi over en geeft dit de kamer een sereen gevoel. Ben je er nog niet over uit welke kleuren je in de slaapkamer wilt? Wij helpen je graag een handje.

Bron: Hative

Creatief met ladders

De tijd dat ladders alleen in huis waren voor praktische doeleinden, is inmiddels voorbij. Zo vonden wij al zeven manieren om ladders aan je interieur toe te voegen en in dit geval kun je een klein, oud laddertje gerust customizen tot een gaaf nachtkastje! Kun jij je functionele ladder nog niet missen, maar vind je dit idee wel leuk? Maak er dan zelf een! In deze DIY laten wij je zien hoe je een ladder-plankenkast zelf maakt. Hier is ie wel te groot als nachtkast, maar met kleinere houten palen past ie zeker naast je bed.