Inspiratieboost: de mooiste interieurs met hoge plafonds

Hoge plafonds zorgen voor een ruimtelijk gevoel en dat is precies waar wij van houden. Daarnaast gaan hoge plafonds vaak gepaard met grote ramen, wat gelijk staat aan veel daglicht. Ondanks deze voordelen kan het ook best lastig zijn om een ruimte met een hoog plafond sfeervol in te richten. Die hoge ruimte kan namelijk best een beetje kil worden. Maar met deze zeven tips moet ook dat helemaal goed komen.

In deze inspiratieboost vind je de mooiste interieurs met hoge plafonds, om bij weg te dromen.

Bron: Revistaad

Het fijne aan een ruimte met een hoog plafond is dat je echt een statement kunt maken met een opvallende hanglamp. Denk aan kroonluchters of lampen met een bijzonder design, zoals we zagen in een romantisch huis in Italië.

Bron: The Loft

kun

Bron: Meridiani

Bron: Homedsgn

Met een hoog plafond kun je best wel grote items toevoegen. Ga bijvoorbeeld voor opvallende wandplanken, een grote kast tot aan het plafond of ga op zoek naar extra grote kunst en laat die tegen de muur leunen. Check ook even deze alternatieven voor kunst om aan de muur te hangen.

Bron: Homecrush

Om de hoogte te doorbreken kun je er ook voor kiezen een deel van je muur te schilderen. Zo maak je de ruimte optisch compacter. Kijk voor meer inspiratie eens naar dit artikel over half geverfde muren.

Bron: Elle

Ook met hangplanten kun je de hoogte van je kamer benadrukken. Door ze aan het plafond te hangen creëer je extra lengte en sfeer in de ruimte.

>>Keuken met hoog plafond? Zo benut je de ruimte het best!

Ben je nou niet gezegend met zo’n prachtig hoog plafond? Geen zorgen want met deze vier tips kun jij gemakkelijk een hoog plafond “faken”.