Mirre Staats
Mirre Staats Interieur 20 jul 2018

Inspiratieboost: 9x de mooiste eetkamers met industriële look

Een industrieel interieur is allang niet meer alleen voor de stoere types weggelegd. Het gebruik van robuuste meubels geeft je huis een stoer karakter en is mooi in combinatie met zachte details, zoals wollen plaids of nude kleuren. Wij kunnen ons voorstellen dat wij niet de enige fans van deze interieurstijl zijn en helpen je dan ook graag een handje bij het stylen van een industrieel interieur.

Zo lieten we je al de mooiste industriële roomdividers zien en laten we je deze keer zien hoe je die stoere look creëert in de eetkamer. We hebben de mooiste voorbeelden van industriële eetkamers verzameld en geven je tips hoe je dit het beste na kunt bootsen.

Bron: HAO Design Studio

Natuurlijke materialen, zoals steigerhout en leer, vormen de basis van een industrieel interieur. Dit kun je in de eetkamer terug laten komen met leren stoelen en grove eettafels.

Als je niet veel geld om handen hebt, kun je hier evengoed mee aan de slag. Check hier bijvoorbeeld hoe je zelf een industriële tafel in elkaar zet!

Een industriële look kun je goed combineren met andere stijlen. Zo krijg je een verrassende variatie in je eetkamer. Stijl de tafel bijvoorbeeld af met een spierwitte muur met een minimalistische poster of felgekleurde stoelen. Dit geeft de eetkamer een speels en fris effect.

Wil je wel een duidelijk industriële eetkamer, maar heb je een partner die daar niet zo fan van is? Zorg dan dat je, naast de invloeden van andere interieurstijlen, een extra industrieel accent toevoegt met bijvoorbeeld stoere lampen.

Bron: CB2

Door robuuste meubels te combineren met nude kleuren, geef je eetkamer een zachte touch. Dit maakt de eetkamer wat rustiger. Als je het niet te soft wilt, is een bakstenen muur een goede toevoeging. Is je woning niet gezegend met deze stoere toevoeging? Maak deze muur dan zelf! Dit kan gemakkelijk met bijvoorbeeld isolatieschuim of behang. Ook kun je bij meerdere bouwmarkten smallere bakstenen halen om die op elkaar te metselen.

Bron: Olivier Burns
Bron: Ochre

Naast leer, hout en bakstenen muur is er nog een kenmerk van een industrieel interieur dat je zo kunt toevoegen aan je eetkamer: metaal! Veel industriële eettafels hebben bijvoorbeeld metalen poten. Dit kun je echter ook terug laten komen in de vorm van stoelen of krukjes.

Nog meer industriële interieurs:

  • Een kijkje in een stoer appartement met industrieel design
  • Zó voeg je kleur toe aan een industrieel interieur
  • Inspiratieboost: voeg een industrieel tintje toe met een tripod vloerlamp

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratieboost: 9x de mooiste eetkamers met industriële look
Sluiten