Inspiratieboost: de mooiste bloemen voor in de woonkamer

Wij zijn groot fan van veel planten in huis. We schrijven hier dan ook regelmatig over. Zie bijvoorbeeld dit moodboard vol groen of deze tips voor de verzorging van planten. Maar in dit artikel brengen we een ode aan bloemen, want bloemen hebben eigenlijk dezelfde eigenschappen als planten: ze geven kleur aan je interieur en maken je huis in één klap een stuk levendiger. Of je nu gaat voor een mooie bos in dezelfde kleur als je interieur, of voor felgekleurde bloemen die juist contrast brengen: alles is goed!

In dit artikel laten we je de mooiste inspiratiebeelden zien van prachtige bloemen in de mooiste woonkamers. Heb je een mooie bos gekocht? Bekijk dan ook even deze verzorgingstips zodat je er extra lang van kan genieten!

Bron: Entrance

Bron: Entrance

>> Een appartement vol vintage vondsten en moderne meubels

Japanse sakura – oftewel kersenbloesem – geeft je interieur niet alleen kleur, maar heeft ook een fijne, rustige uitstraling. De takken zijn vrij donker van kleur, waardoor de licht roze bloemen extra opvallen. Steek een aantal takken in een glazen vaas en zet ze op een mooi plekje op tafel of op de vloer. Wil je het echt goed aanpakken? Combineer de takken dan met fijne licht roze accessoires.

Bron: Entrance

Bron: Entrance

In bovenstaand interieur is echt goed nagedacht over de bloemen in combinatie met de kleur op de muur. De lichtroze tint van de magnolia tak steekt prachtig af tegen de koele, blauwe muur. Ben je benieuwd naar de rest van het interieur? Neem dan hier een kijkje in dit ultieme Scandinavische droomhuis.

>> 5x inspiratie voor tulpen in het interieur

Mondays are for flowershopping!

Een foto die is geplaatst door Roomed (@roomednl) op