Inspiratieboost: de mooist gedekte eettafels

Naast interieur hebben we bij Roomed nog een andere passie, namelijk eten. Voor inspiratie en recepten bezoeken we altijd ons zusje Culy, maar je begrijpt natuurlijk wel dat we zelf graag de styling van de eettafel doen. Vooral wanneer we vrienden uitnodigen, halen we het mooiste servies, bestek en een glaswerk tevoorschijn. Aangezien wij best begrijpen dat je bij bepaalde gelegenheden je gasten wilt verwelkomen met een prachtig aangeklede eettafel, gingen we op zoek naar de mooist gedekte eettafels van het web.

Eet jij eigenlijk nooit aan tafel en wordt de eettafel daarom vrijwel nooit gebruikt? Bekijk dan even deze inspiratieboost met styling ideeën voor je ongebruikte eettafel.

Bron: Oh Joy

In de zomer is het nog leuker om te gaan voor een vrolijk gedekte eettafel. Wees niet bang om de tafel te dekken met gekleurd servies. Zeker wanneer je hier servetten en bloemen in dezelfde kleur naast zet, vrolijkt dit je gasten zeker op, zonder dat de tafel te druk oogt.

Bron: Oncewed

Wit verveelt nooit. Of je nu voor een geheel wit interieur kiest of wit servies: deze ‘kleur’ gaat nooit uit de mode. Combineer wit servies met bestek in bijvoorbeeld goud of messing, dé trendkleuren van 2017, voor een klassieke look. Houd je meer van rustiek? Kleed dan de rest van de tafel aan met linnen servetten in aardtinten als lichtbeige en grijs.

Pastel fleurt je interieur op zonder erg aanwezig te zijn en past goed bij zowel lichte als donkere kleuren. Dek de tafel bijvoorbeeld met een wit tafelkleed, servies in pasteltinten en klassieke waterglazen met structuur. Wil je ook bloemen op tafel? Pas dan op dat je niet teveel neerzet, dit kan namelijk al snel te druk ogen. Één smalle vaas met een paar witte bloemen is al voldoende voor een mooie touch.

Bron: Kinfolk

Bron: Inuk Home

Bloemen laten een gedekte eettafel letterlijk een beetje leven. Nu hoef je niet gelijk uit te pakken met immense boeketten, je kunt ook paar kleine bloemen op de tafel plaatsen voor een subtiele touch. Geen vaas in huis? Geen probleem: leg takken en bloemen over het midden van de tafel als een tafelloper. Dit laat de eettafel ook gelijk een stuk langer lijken. Gaan jouw bloemen snel dood? Lees dan deze tips om zo lang mogelijk van van je bos bloemen te genieten.

MEER LEZEN
Vergeet je ook altijd aan welke kant je servet moet liggen en wat de juiste volgorde van het bestek is? Check de basisregels van het tafeldekken en wie niet al teveel geld uit wil geven aan een eettafel kan hier terecht voor een tafel onder de 150 euro.