Inspiratieboost: de meest stijlvolle nachtlampjes voor naast je bed

Je denkt er misschien niet zo over na, maar je nachtlampje is waarschijnlijk een van de eerste dingen die je ziet als je wakker wordt, en het laatste voordat je gaat slapen. Toch sla je bij de restyling van de slaapkamer vaak het nachtlampje over en ga je eerder voor een nieuw dekbed of andere accessoires. Zonde! Neem eens de tijd om een stijlvolle keuze te maken als het aankomt op verlichting naast je bed. Wij zetten wat inspiratie voor je op een rij.

Er zijn natuurlijk ontelbaar veel opties en verschillende soorten nachtlampjes. Je kunt kiezen voor groot, een opvallende kleur of een lamp met een bijzondere vorm: het is helemaal aan jou. Scroll snel door en laat je inspireren!

Bron: Revistaad

Bron: Ikea

Je kunt je lamp ophangen aan de muur of het plafond. Dit wijkt meteen af van de standaard saaie nachtlamp op je nachtkastje.

Je kunt je lamp ook neerzetten op de grond. Zorg dat je een lange lamp kiest met een kleine bolling in de standaard, waardoor je hem speels over je bed kunt hangen.

Dit is een super handige optie als je weinig ruimte hebt of als je naast stijlvol ook vooral een heel functioneel nachtlampje wilt. Klem de lamp aan je bedrand of hoofdbord of klem hem bijvoorbeeld aan een ladder en je hebt meteen een kledingrek en nachtlampje in één!

Bron: Mae Woven

Natuurijk kun je je nachtlampje ook gewoon op je nachtkastje zetten. Zorg er dan wel voor dat je er verder iets speciaals van maakt door een bijzondere vorm of kleur te kiezen en deze te combineren met een leuk nachtkastje (bijvoorbeeld een van deze).

Feestelijke verlichting alleen voor tijdens de feestdagen? Helemaal niet! Vrolijk je slaapkamer op door een slinger lampjes op te hangen. Dit geeft een speels en gezellig effect, en is ook nog eens heel erg budget-proof!

MEER LEZEN
Of je nu een nieuw nachtlampje wilt voor in de slaapkamer of gaat voor een nieuwe lamp in een andere kamer; er zijn meer dan genoeg opties. Bekijk bijvoorbeeld onze favoriete lampen uit Scandinavische interieurs en check ook meteen even de beste inspiratiebeelden voor de styling van je nachtkastje.