Inspiratieboost: de meest bijzondere wastafels voor in de badkamer

Stel: je wilt je badkamer een nieuwe look geven. Dat is hét moment om te kiezen voor onderdelen die net even anders zijn. Vaak zijn wastafels wit en rond of ovaal; een simpel model dat niet te duur is. Wij laten je graag zien dat het ook anders kan. Wastafels kunnen namelijk een ware eyecatcher van je badkamer zijn.

Er zijn ontzettend veel materialen en vormen waar je uit kunt kiezen. Als je op zoek bent naar écht bijzondere wastafels, dan raden wij aan om voor het uiterste te gaan. Niks is te gek! Wij hebben alvast ter inspiratie de mooiste wastafels voor je op een rijtje gezet.

DIY! Zo maak je van een kastje in een paar simpele stappen een wastafel.

Wastafels van steen geven je badkamer een stoere look. Pak hiermee groots uit: het mag best een beetje grof en robuust.

Wil je een iets chiquere look in de badkamer? Kies dan een koperen, bronzen of zelfs gouden wastafel. Combineer die chique metallics met marmer voor een extra elegance.

Materiaal is niet het enige wat een wastafel bijzonder maakt. Ook vormen kunnen daar een grote rol in spelen. Strakke vormen kunnen heel mooi zijn in een moderne badkamer. Laat de ronde wastafels even voor wat ze zijn – dit zie je al genoeg – en speel met diamantvormige wasbakken, zoals je hier boven ziet, of een smal rechthoekig ontwerp.

Dit blijft een favoriete look: marmer in de badkamer. Naast je muren, je badkuip of je douche, kun je ook kiezen voor een marmeren wastafel. En ga dan niet voor het marmer dat we overal zien, maar kies voor een bijzondere kleur, vorm of een net iets heftiger soort marmer, zoals marmoreal.

En last but not least, een wastafel van hout. In de badkamer zien we vaak grijs en wit, dus dan kan de warme kleur van hout een goede toevoeging zijn.

Bekijk deze inspiratieboost voor de mooiste badkamers met hout.