Inspiratieboost: de ideale kinderkamer voor meisjes

Het inrichten van de kinderkamer is iets om vrolijk van te worden. Of het nu voor jongens of voor meisjes is, door je even weer helemaal in de wereld van een kind te verdiepen, voelen we ons meteen weer járen jonger! In dit artikel richten we ons op de meisjes en gaan we los met kleuren, lieflijke prints en vrolijke accessoires.

Aangezien ieder meisje (én interieur) anders is, geven wij je vier verschillende manieren om de slaapkamer van je dochter op te leuken. Heb je (ook) een zoon? Bekijk dan deze musthaves voor in een jongenskamer!

kinderkamer

Bron: Pequeocio

Kinderkamer

Bron: Solebich

Kinderkamer

Polkadot

Als er iets is waar wij vrolijk van worden dan zijn het wel polkadots! Door een muur op te leuken met stippen krijgt de kamer gelijk een boost. Maak de kamer stoer met zwarte stippen op een lichtgrijze muur of creëer een dromerige look met metallic stippen op een pastelkleurige muur. Heeft de kamer erg grote wanden? Kies er dan voor om een bepaald deel te versieren met stippen zodat het geheel niet te druk wordt. Voor een nog speelser effect kies je voor stippen in verschillende grootte. Kijk ook even naar ons moodboard voor meer inspiratie om je interieur op te leuken met een stip!

Kinderkamer

Kinderkamer

Creatieve hoek

Voor knutselen, tekenen, schrijven en lezen creëer je een plek waar je dochter haar creativiteit kwijt kan. In plaats van een laag bureautje met dito stoel kun je er ook een inspirerend hoekje van te maken. Speel met kleuren en figuren of houd het rustig en zorg voor leuke details zoals een slinger of fotolijst. Als je toch bezig bent, knutsel dan ook voor jezelf een mini-kantoor in huis!

Kinderkamer

Kinderkamer

Mini-Pocahontas

Als kind droom je over superhelden, sprookjesfiguren en jouw zelfgecreëerde wereld. Met een tipi in haar slaapkamer heeft jouw dochter de perfecte plek om te lezen en spelen. Nog een pluspunt: het is onwijs makkelijk om te maken. Meer inspiratie voor een tipi in huis vind je hier.

Kinderkamer

Kinderkamer

Bron: Oh Joy!

Zonnestraaltje

Een kleurtje kan nooit kwaad. Geel past goed in een kleine of donkere kamer, aangezien de kleur opbeurend werkt. In een donkere kamer zorgt dit dus voor een mooi contrast. In een kinderkamer werkt een felle geel goed, aangezien de kleur blij maakt en een goede stimulans is voor creativiteit.

Meer over de werking van verschillende kleuren leer je hier.

Reageer op artikel:
Inspiratieboost: de ideale kinderkamer voor meisjes
Sluiten