Inspiratieboost: de fijnste zithoekjes in de vensterbank

Wanneer het buiten net iets te koud is om buiten te zitten, is het erg fijn om een goede zithoek te hebben bij het raam. Een ideale plek om nog te genieten van de zonnestralen is dan de vensterbank. Daarom geven we je in dit artikel inspiratie voor het creëren van een zithoek in de vensterbank.

We gaven je eerder al tips voor het stylen van je vensterbank, maar als je een laag venster hebt, kun je die dus ook heel goed als zithoek inrichten.

De vensterbank is de ideale plek om verschillende kleuren en materialen met elkaar te mixen. Zo past hout heel goed bij wollen plaids en staan de kleuren blauw en oranje ook goed bij elkaar.

Toen we dit levendige familiehuis in Eindhoven bezochten, werden we meteen enthousiast over het zithoekje in de vensterbank. Het hoekje maakt echt deel uit van de rest van de woonkamer.

Bron: Archello

Leg een schapenvacht op de vensterbank voor sfeer en warmte of zet wat mooie planten neer voor een frisse look. Een combinatie kan natuurlijk ook! Ben je nieuwsgierig geworden naar het laatste zithoekje? Bekijk dan het gehele huis hier.

Ben je niet gezegend met een brede vensterbank? Je kunt dit heel makkelijk zelf maken. Plaats een brede plank op je vensterbank en maak deze dicht aan de voorkant zodat een soort kast ontstaat. Zo creëer je ook meteen wat extra opbergruimte. Om je zithoekje compleet te maken kun je er ook nog een leuke bijzettafel naast zetten of een leuke mand met een plaid erin. Die accessoires kun je vaak al voor een klein budget shoppen.

Bron: Bolagat

MEER LEZEN
Kijk ook eens naar deze najaarslooks voor de woonkamer en laat je inspireren voor jouw mooie zithoekje.

Fotografie door Jazzy Hartog voor Roomed (tenzij anders vermeld).