Inspiratieboost: de fijnste verlichting voor in de woonkamer

Inspiratieboost: de fijnste verlichting voor in de woonkamer

Het uitkiezen van verlichting is een lastig klusje. Het kan je interieur namelijk maken of breken, en dan hebben we het niet alleen over het design van de lamp. Ook de sterkte van de verlichting is belangrijk. Zo is het handig om boven de eettafel sterkere lampen te kiezen dan in de woonkamer. In de woonkamer wil je gaan voor sfeer en dat maakt de keuze nu juist zo moeilijk. Om je te inspireren zetten we de mooiste lampen voor jou op een rijtje: van industrieel tot modern, van staande lampen tot string lights.

Ben je benieuwd naar onze favoriete lampen uit Scandinavische interieurs? Bekijk dan dit artikel.

Urban Outfitters

De kerstverlichting kan het hele jaar door blijven hangen! Deze verlichting staat vooral goed wanneer je interieur een bohemian of Scandinavische look heeft. Hang de lampjes in de hoek aan een haakje en laat het nonchalant naar beneden vallen of hang ze kriskras aan het plafond.

De grote industriële lampen zijn niet alleen geschikt voor boven de eettafel, maar staan juist ook heel stylish bij de zithoek. Positioneer de lamp naast de bank en hang ‘m wat lager dan normaal. Je kunt het doen zoals bovenstaande foto – vlak boven de armleuning – maar je kunt de lamp ook boven een goed gestylede sidetable met mooie accessoires hangen.

Bron: Stadshem

Een enkel peertje geeft je huis een moderne en minimalistische look. Zorg er wel voor dat er een dimmer op de lamp zit, zodat je de sterkte van het licht goed kan veranderen naar sfeerverlichting. De lamp is niet alleen super stylish, maar ook nog eens heel makkelijk zelf te maken. In deze DIY maakten we een coole mason jar lamp en laten we je meteen zien hoe je de bedrading aan kunt sluiten. Koop een mooie grote peer met een bijzondere kooldraad en that’s it!

Bron: Norsu

Bron: Boligliv

>> Compacte studio met te gekke glazen roomdivider en ruimtelijk interieur

Bron: Esther

Bekijk ook: Inspiratieboost: de mooiste verlichting voor boven de eettafel