Inspiratieboost: pimp je huis op een creatieve manier met vinyl

Heb je thuis nog een stuk vinyl over van toen je de vloer ging leggen bijvoorbeeld? En weet je nu niet zo goed wat je met dat restant moet doen? Weggooien is zonde. Wees creatief en pimp je huis ermee! Vinyl is namelijk niet alleen leuk op de vloer. Er zijn nog veel meer manieren waarop je dit kunt toepassen in je huis. Met vinyl kun je een saaie ruimte in een handomdraai een opsteker geven.

Denk aan de trap, de keukenkastjes of de muren. Ook een klein deel van de muur kun je op een makkelijke manier opleuken met vinyl restjes. Wij gingen op zoek naar voorbeelden van de mooiste plekken om vinyl te laten terugkomen in je huis. De beelden die je in deze inspiratieboost gaat zien zijn dus niet allemaal met vinyl gedaan, maar soms gewoon met tegeltjes. Dit wil overigens niet zeggen dat jij deze look niet zelf prima low-budget met vinyl kunt creëren! Dus scroll snel door en laat je inspireren.

Bron: Alvhem

Een hele leuke en makkelijke optie is het aanbrengen van vinyl op je trap! Je kunt het wat rustiger houden en bij elke trede voor dezelfde print gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om dit af te wisselen (dit geeft een wat speelser effect).

Bron: Etsy

Mix & Match met kleur! Zorg dat je dezelfde kleur accessoires en details gebruikt als die van het vinyl. Hierdoor wordt alles een geheel.

Vind je het moeilijk om je badkamer te stylen? Dan is vinyl een perfecte oplossing! Badkamers vind je al snel in de kleuren wit, zwart, grijs of beige en soms wordt er nog wat hout aan toegevoegd. Maar waarom niet wat meer kleur? Met een opvallend patroon ga je in één stap van een simpele badkamer naar je eigen originele ruimte.

Tegeltjes in je keuken oubollig? Niet met de gave moderne patronen die tegenwoordig in de winkel liggen!

Geïnspireerd geraakt?
Je kunt gemakkelijk even Googelen op vinyl vloeren met een funky patroontje. Voor weinig geld heb je zo een leuk exemplaar waarmee je het effect binnen no-time creëert!