Inspiratieboost: bohemian slaapkamers

Mag er van jou best wel wat kleur in de slaapkamer en ben je gek op planten? En heb je dan ook nog een enorme verzameling vondsten, die je het liefst allemaal tentoonstelt? Dan is de bohemian look vast een stijl die jou aanspreekt. Wij verzamelden de mooiste beelden van bohemian slaapkamers ter inspiratie en laten je in dit artikel zien wat de musthaves voor een echte boho look zijn.

Over het algemeen zie je de volgende ingrediënten terug: veel kleur, verschillende prints, vloerkleden, (hang)planten en een bonte verzameling van objecten en decoraties.

macramé hangers

Typisch bohemian is een macramé hanger. Dit zijn haakwerken, die je als decoratie kunt ophangen. De bewoner van dit huis in Florida maakt zelf macramé hangers en haar huis hangt er dan ook vol mee!

Hangende decoraties

Voor een bohemian sfeer hang je decoraties eerder op dan dat je ze neerzet. Denk aan dromenvangers of hang kleden aan de muur.

Planten

Het meest kenmerkende aan bohemian slaapkamers is misschien wel de overvloed aan groene planten. Dit is niet alleen goed voor het toevoegen van kleur aan je interieur, maar ook voor je gezondheid. Planten hebben immers een zuiverende werking.

Bron: Peenty

Prints en kleur

Over all kunnen we concluderen dat een bohemian look vooral te danken is aan de vele kleuren en prints. Alles mag eigenlijk, dus mix er lekker op los met verschillende patronen en tinten tot je een bonte mix hebt. Vergeet ook niet de vloer aan te kleden.

Budget find: bohemian vloerkleden onder de 30 euro