Inspiratieboost: beton in de woonkamer voor een stoere look

Wil jij de woonkamer een stoere look geven? Dan kun je het beste gaan voor ruwe materialen, zoals beton, staal, metaal en onbewerkt hout. Waar vroeger betonnen elementen weggewerkt werden, mag het nu juist gezien worden. Steeds vaker worden huizen gestript en wordt het oorspronkelijke beton weer tevoorschijn gehaald. Heb je het idee dat beton snel kil wordt in de woonkamer? Wij laten je zien dat je met de juiste combinaties een knusse sfeer kunt creëren.

Zoals altijd draait het in styling om de combinaties en daarom zetten wij de mooiste inspiratiebeelden voor jou op een rijtje.

Bron: Bo Bedre

Bron: Weheartit

Betonnen vloeren komen soms wat kil over, maar met de juiste combinatie van materialen hoeft dat dus niet. Style een betonnen vloer af met andere stoere materialen zoals leer en combineer de vloer voor een warmere look met mooie stoffen en hout. Ook een goeie tip om de betonnen vloer wat minder ‘koud’ te maken is een vloerkleed. Hierdoor ontstaat een mooi contrast tussen de koude vloer en het warme van een kleed.

Bron: Haco

Bron: Hqroom

Wil je op een meer subtiele manier beton toevoegen aan je interieur? Kies dan voor een bijzettafel in deze look of ga voor betonnen accessoires. Zo heb je toch dat stoere detail!

Bron: Fancy

Een andere optie is de betonnen muur. Deze kun je stoerder maken door donkere kleuren, zoals donker blauw bijvoorbeeld, in je interieur te brengen. Wil je juist een frissere look, dan houd je de rest van je interieur licht en wit. Ben je zelf niet gezegend met een mooie betonnen muur? Kies dan voor behang met een beton look.

Bron: Graye La

Wil je meer inspiratie voor beton in je interieur? Bekijk dan ook even ons moodboard.

Bron: Foscarini

Bron: Foscarini

Wil je zelf aan de slag met beton? Wij hebben een aantal DIY’s op een rijtje gezet: