Inspiratieboost: 12x een bank bij de eettafel

Stoelen en eettafels horen bij elkaar als sterren bij de maan. En los van de functie staat een verzameling toffe designerstoelen rondom je eettafel ook heel gaaf. Maar ondanks onze grote liefde voor stoelen, willen we je ook een alternatief laten zien. Je kunt die stoelen namelijk ook vervangen door een bankje. Het voordeel daarvan is dat je meteen meer zitplaatsen creëert en je dus nog meer vrienden kunt uitnodigen voor een dinertje. Ideaal dus! Om te inspireren jouw eethoek eens een andere look te geven laten we zien hoe mooi een bank bij de eettafel kan zijn.

Ben jij vooralsnog niet geslaagd in je zoektocht naar een goede eettafel? En heb je niet zo heel veel budget over? Dan hebben we zeven eettafels onder de 150 euro voor je.

Bron: Caisa K

Houd je van rust in je interieur, dan is het slim om voor een bank bank en eettafel in dezelfde stijl te gaan. Maar je kunt natuurlijk ook twee banken neerzetten. Zo krijgt de eethoek een nonchalante en relaxte look.

Bij Jeroen van Zwetselaar thuis kwamen we ook een toffe eethoek tegen met een stijlvolle bank. Benieuwd? Bekijk de video hier!

Bron: Suite NY

Ben je van plan om écht een grote aanpassing te maken in de eethoek? Overweeg een inbouwbank, die je op maat kunt maken. Het voordeel hiervan is dat je ook direct kussens als rugleuning kunt gebruiken en zo wordt de eethoek echt onderdeel van je huis.

Bron: Eijerkamp

Juist als je niet veel plek hebt is een bank bij de eettafel een top idee! Op een bank kan je namelijk meer mensen kwijt dan op een paar stoelen. Kies in een compacte ruimte voor een ingebouwde bank. Daarin kan je van alles opbergen en je hebt de mogelijkheid om de ruimte die je hebt zo goed mogelijk te benutten!

In dit compacte appartement in Shanghai kan je goed zien wat het voordeel is van een bank bij de eettafel.

Bron: Oscar V

Bron: Eijerkamp

Met een paar goede kussens tover je een harde bank om tot een heerlijk plekje om met vrienden te zitten. Het enigste wat je nog moet doen is de tafel dekken en dan ben je helemaal klaar voor een feestmaal!

Enthousiast geworden? Goed nieuws, want we hebben een selectie banken waarmee je zo kan aanschuiven bij de eettafel.