Inspiratieboost: maak van je badkamer een urban jungle

Bij Roomed zijn we dol op planten. Of dit nu in de keuken, slaapkamer, of badkamer is… En bij die laatste pakken we zelfs graag wat extra uit door onze eigen urban jungle te creëren.

Planten zijn hartstikke goed voor je gezondheid. Daarnaast zijn er nog vele andere redenen om nu meteen meer planten in huis te halen. Lees er hier nog vier!

Bron: Ikea

Een douche nemen in één van deze badkamers lijkt ons een prima start van de dag! Niet alleen werken de planten rustgevend, maar je krijgt door de overvloed aan groen bijna het gevoel dat je in de frisse buitenlucht bent. Versterk dit effect nog eens een tikkeltje door de zee van planten te combineren met andere natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen.

Wow! Dit is nog eens een toffe manier om je badkamer de sfeer van een urban jungle te geven. Maar hé, wij snappen ook heus wel dat dit voor de meeste mensen een beetje te veel van het goede is. Qua budget, maar ook qua moeite en onderhoud. Wat je wel kunt doen is een soortgelijk effect creëren door verschillende planken vlak onder elkaar tegen de muur aan te hangen, en die vervolgens helemaal te vullen met verschillende hangplanten. Hoe voller, hoe beter!

Bron: UO Guide

Weet je niet goed welke planten je in huis moet halen? Onze favorieten van dit moment zijn de Monstera, de Calathea en mijn persoonlijke favoriet: de Pilea peperomioides!

De wát? De plant wordt ook wel ‘pannenkoekenplant’ genoemd, misschien zegt dat je iets meer. De plant is één van onze favoriete alternatieven voor de cactus.