Inspiratieboost: de afzuigkap als eye-catcher

Sommige keukenonderdelen zijn er voor de looks en andere items heb je weer puur om praktische redenen. Onder die laatste categorie valt de afzuigkap. Maar wij willen je laten zien dat dit item ook heel stijlvol kan zijn en dus niet alleen een puur praktisch onderdeel van de keuken hoeft te zijn. Steeds vaker zien we dat merken coole oplossingen bedenken voor afzuigkappen en natuurlijk kun je zelf ook genoeg doen om van een saaie afzuigkap een echte eye-catcher te maken. Om je daarbij te helpen, zetten wij de mooiste voorbeelden op een rij.

Want de keukentrend van dit jaar is onder andere een statement afzuigkap die gezien mag worden!

Bron: Sculp IT

Met opvallend materiaal maak je van je afzuiger echt een eye-catcher. Denk aan metallics (brons of koper) of kies ervoor om de afzuigkap te bekleden met spiegels. Zo zorg je voor een ruimtelijke uitstraling. De afzuiger lijkt minder in de weg te zitten en je trekt er toch de aandacht mee.

Ook cool: Dit huis in Brooklyn heeft een marmeren afzuigkap in de keuken.

Bron: Bo Bedre

Bron: Flodeau

Bron: Home Life

Heb je een geheel witte keuken? Met een zwarte afzuiger breng je contrast in de ruimte en maak je het interieur een stuk interessanter en spannender. Een prima idee dus als opvallen je doel is. Wil je liever de afzuigkap onderdeel van de keuken maken? Dan is zo’n zwarte afzuigkap vooral goed als onderdeel van een zwarte keuken.

Bron: Knack

Liever een rustige look in de keuken, maar wil je de afzuiger wel ‘op een voetstuk’ plaatsen? Maak de afzuigkap onderdeel van de muur. De strakke look die je hiermee creëert past perfect bij een moderne en minimalistische keuken.

Bron: Bo Bedre

Bron: Huys 91

Heb je een keuken met een hoog plafond? Dan is het zeker een goed idee om de afzuigkap te showen, omdat je daarmee goed de ruimte vult. Meer tips voor het stylen van een keuken met hoog plafond lees je hier.