Inspiratieboost: de mooiste achterwanden voor je keuken

Inspiratieboost: de mooiste achterwanden voor je keuken

Op zoek naar ideeën om je keuken een opfrisbeurt te geven? Kijk dan eens naar een nieuwe achterwand. Dat lijkt misschien niet voor de hand liggend, met een kleine aanpassing bereik je al een groots resultaat. Om jou te inspireren, hebben we verschillende, stijlvolle opties verzameld. Tijd voor een nieuwe look!

Geen zin om de achterwand van de keuken aan te pakken? Lees dan onze andere tips om de keuken een frisse uitstraling te geven.

Obumex

Marmer of terrazzo

Wil je graag een chique uitstraling in de keuken? Dan is een marmeren achterwand misschien wel wat voor jou. En dat kan ook low-budget, je kan ook prima met marmerfolie aan de slag. Dat is goedkoop en beschermt de muur perfect tegen spetters. Win-win dus! De marmeren achterwand hoeft trouwens ook niet de hele keukenmuur te beslaan. Alleen de onderste helft met marmer bekleden staat ook heel stijlvol!

Wil je graag nét wat anders? Terrazzo is weer helemaal hip and happening. Meer over deze speelse trend lees je hier.

Team Confetti
Swell Made

Patronen

Met vrolijke patronen op de achterwand zorg je voor meer kleur in de keuken. Vooral een sierlijke wandtegel leent zich hier goed voor. Ben je bang dat het te druk wordt? Kies dan voor slechts een smallere strook, enkel bij het gasfornuis.

Workroom

Roestvrij staal

Met een roestvrij stalen achterwand krijgt de keuken een moderne en strakke uitstraling. Daarnaast kan het in combinatie met een meer stoerdere styling ook goed passen in een industrieel interieur.

Bonus: roestvrij staal heel hygiënisch en kun je het gemakkelijk schoonhouden.

Est Living
Stylizimo

Hout

Met hout creëer je een natuurlijke uitstraling, zeker als ook het werkblad van hout is. Zorg er wel voor dat het hout goed voorbehandeld is. Ben je op zoek naar een strakke en stoere look in de keuken? Schilder de houten achterwand dan zwart.

>>: Inspiratieboost: de mooiste zwarte keukens

Cantilever interiors

Basic tegels

Een nieuwe achterwand kun je natuurlijk ook maken van old school tegels. Een van onze favorieten zijn metrotegels. Wist je dat je ook met de kleur van de voegen kunt spelen? Meer inspiratie vind je hier!

Voor als je écht weinig geld uit wil geven..

Wil je weten wat onze meest low-budget tip is voor een nieuwe look in de keuken? Check dan dit artikel! Of ga voor verschillende IKEA-hacks, zoals deze voor een keukeneiland en deze voor kruidentuintje in je eigen keuken. Ideaal!