Inspiratieboost: 9x vloerkleden voor in de kinderkamer

Kinderen hebben graag iets zachts onder hun voetjes. Daarom zijn vloerkleden uitermate geschikt voor in de kinderkamer. Naast dat het fijn is voor de voetjes, staat het ook direct heel sfeervol en maakt het de kamer een stukje warmer. Om jou wat inspiratie te geven, verzamelden wij de leukste voorbeelden voor in de kinderkamer. Van drukke prints en veel kleuren tot minder bonte exemplaren; het is maar net wat bij de rest van de inrichting past.

Op zoek naar meer inspiratie en wil je de kinderkamer helemaal on trend stylen? Kijk dan even naar de laatste trends voor de babykamer.

Bron: Peenty

Wil je wel een speels effect in de kinderkamer brengen, maar houd je niet zo heel erg van kleur en drukke prints? Dan is een vloerkleed met een subtiel patroon een goede keuze. Ga voor één kleur afgewisseld met wit. Bijvoorbeeld een kleed met streepjes in rood en wit of een ander simpel en grafisch patroon.

Bron: West Elm

Houd je wel van een bohemian interieur en wil je dat ook graag een beetje de kinderkamer in brengen? Dat kan heel simpel door een vloerkleed met azteken print (en veel kleuren) aan te schaffen.

Wist je dat ronde vormen meer positieve reacties opwekken? Dat is best fijn in de kinderkamer! Ga daarom voor een rond vloerkleed; ook handig als je niet zoveel ruimte hebt.

Bron: Welke

Heerlijk warm en wollig voor onder de voetjes: een schapenvacht! Je kunt deze low-budget kopen bij IKEA óf voor een echte variant gaan, maar dan ben je wel wat meer centjes kwijt.

Met bovenstaande vloerkleed maak je kinderkamer extra speels. Benieuwd waar je dit kleed kunt kopen? Shop the look hier.