Inspiratieboost: 9x de zwevende trap als eye catcher

De trap is een onderdeel in huis dat vaak wordt overgeslagen in de styling. Het vooral een praktisch item en zolang ‘ie functioneert is het prima en hoef je er verder weinig aandacht aan te besteden. Toch willen we je laten zien dat trappen ook echte eye catchers kunnen zijn. Dat zag je bijvoorbeeld al in dit appartement in Brazillië met de trap als statement. Maar de nummer één onder de trappen is volgens ons toch wel de zwevende trap.

De tredes van zwevende trappen lijken net te zweven doordat ze veelal los van elkaar aan de muur bevestigd zijn. Vaak zie je een zwevende trap in moderne interieurs vanwege die constructie. Hieronder zetten wij de mooiste voorbeelden op een rijtje.

Bron: Archdaily

Bron: Dwell

Veel zwevende trappen worden gemaakt van hout, maar we spotten ook andere materialen. Denk aan marmer, staal of glas, zoals je hieronder ziet. Door deze materialen te maken verandert je de gehele sfeer van de ruimte.

Mocht de trap nog niet genoeg opvallen voor jou, kijk dan eens naar deze voorbeelden. Door ze een opvallende kleur te geven of ze te bekleden met een aparte stof maak je de trap helemaal naar je eigen smaak.

Wil je nu zelf aan de slag om je bestaande trap op te knappen? Kijk dan eens naar deze negen manieren om je trap op te leuken.