Inspiratieboost: 14x meer kleur in de eetkamer

Als er een ruimte is waar je helemaal los kunt gaan qua kleur, dan is het wel de eetkamer. Dit is een sociale ruimte en meer kleur in de eetkamer kan die sociale sfeer bevorderen. Kleuren hebben namelijk altijd een bepaalde werking op je emoties en gemoedstoestand. Rood is bijvoorbeeld een heel goede kleur voor een ruimte als de eetkamer omdat het emoties stimuleert, terwijl groen juist rustgevend zou werken.

Ter inspiratie zetten wij de leukste ideeën op een rijtje. Van kleurrijke eettafels en stoelen tot leuke verf ideeën.

Wil je de eetkamer in één klap een kleurrijke boost geven? Verf (één van) de muren of het plafond dan in een fijn tint. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste kleur.

Bron: Lushome

Zet een kleurrijke eettafel in de kamer of verf je bestaande houten tafel in een nieuwe tint. Combineer met stoelen in dezelfde kleur of ga juist voor eetkamerstoelen in een neutrale tint.

Bron: KK

Een andere manier om meer kleur in de eetkamer te brengen: ga voor een vrolijke mix aan kleurrijke stoelen. Je kunt kiezen voor dezelfde stoelen in verschillende tinten of juist voor verschillende soorten stoelen in één tint. Je kunt er ook voor kiezen om delen van de stoelen een kleurtje te geven. Bijvoorbeeld de onderkant van de stoelpoten of alleen de zitten.

Ook leuk: ga voor kleurrijke kussentjes op de stoelen!

Kies een vloerkleed met een kleurrijke print. Daarmee creëer je meteen een ‘kader’ rondom de eettafel, wat weer heel handig is om onderscheid te maken tussen de eet- en woonkamer bijvoorbeeld.

Inspiratieboost: een vloerkleed onder de eettafel

Bron: Vixxen

Of hang een kleurrijk kunstwerk aan de wand voor iets meer kleur in de eetkamer. Ga voor meerdere kleine lijsten of kies een XXL kunstwerk.

Shop the look van bovenstaande eethoek door op deze link te klikken.