Inspiratieboost: 14x de Monstera of gatenplant in huis

Wie regelmatig Pinterest en Instagram afspeurt voor interieur inspiratie, is de Monstera ongetwijfeld weleens tegengekomen. Deze plant staat bekend om zijn dikke stengel en grote, glanzende bladeren. De plant wordt ook wel gatenplant genoemd, vanwege de gaten in de oudere bladeren. De klimplant kan behoorlijk groot worden en kan daarom écht een item in je interieur zijn. De plant is verkrijgbaar bij vrijwel elk tuincentrum en heeft niet heel veel verzorging nodig.

Oorspronkelijk komt de plant uit Zuid-Amerika en hij gedijt dan ook goed in een tropische omgeving of als kamerplant in huis. Let wel op dat je de bladeren af en toe nat spuit, vooral als de verwarming veel aan staat. Wil je iets meer groen in huis? Misschien dat dit artikel je wat inspiratie geeft!

De monstera plant in een pot

Wie genoeg ruimte in huis heeft, kan de plant in zijn geheel in een pot zetten. De plant kan behoorlijk in de breedte groeien, dus een ruime plek is wel fijn voor de gatenplant.

Bron: Rafa Kids

Bron: SkonaHem

In een vaas

Heb je geen ruimte voor een Monstera plant? Je kunt de bladeren ook los kopen bij de bloemist. Alleen de bladeren in een glazen vaas staan al fantastisch!

Bron: musta ovi

Bron: IKEA

Plantengroep

De Monstera is heel goed te combineren met andere groene planten, zoals je hierboven ziet. Het maakt niet uit welke plant je ernaast zet; een overdosis groen bestaat niet!

Ben je dol op planten? Bezoek dan ook eens de Wildernis, een must-visit voor mensen met groene vingers!