Inspiratieboost: 12x een mid-century slaapkamer om in weg te dromen

Houd je van vintage design uit de jaren ’50 en ’60? Grote kans dat je dan regelmatig wegdroomt bij de mid-century stijl interieurs op Roomed. Het design uit de mid-century is veelal te herkennen aan de hoge poten, diep donker hout en ronde vormen. Vaak combineren liefhebbers dit design met veel planten en textiel met grafische prints om zo een soort bohemian look te vormen. Er zijn natuurlijk eindeloos veel combinaties mogelijk en met dit artikel willen wij je graag inspireren om een mid-century slaapkamer te creëren.

Ook handig: tips en inspiratie om thuis de mid-century style perfect neer te zetten!

Bron: West Elm

Met de juiste kleur op de muur, een goed bed en een stijlvol houten nachtkastje in mid-century style kom je al een heel eind. Voeg een paar kamerplanten toe voor meer sfeer én een gezonde omgeving.

>> 5x musthave planten voor in huis die goed zijn voor je gezondheid

Een vloerkleed zorgt voor een warme sfeer in de slaapkamer. Zeker in combinatie met wat rustige kleuren is een vloerkleed geen slecht idee. Check ook onze infographic om te ontdekken hoe je het juiste vloerkleed kiest. Handig!

Bron: Wets Elm

Bron: Stadshem

>> Mid-century design in een fijn appartement in Brooklyn

Bron: Decoholic

MEER LEZEN
Bekijk ook dit huis vol DIY’s in mid-century style of neem een kijkje in een appartement met een mix van klassiek, modern en mid-century deisgn.