Inspiratieboost: industriële tafels en elegantie gaan wél samen

Inspiratieboost: industriële tafels en elegantie gaan wél samen

Kan jouw eethoek wel een beetje meer pit gebruiken? Pak hét middelpunt van de kamer eens aan: de eettafel. Met stalen poten creëer je een toffe look. Wij hebben de mooiste industriële eettafels op een rij gezet die stoer zijn, maar óók elegant.

Je hoeft namelijk niet per se voor een robuust onderstel te kiezen. Tijd om een aantal stijlvolle opties door te nemen.

House beautiful

Bij een industriële tafel denk je waarschijnlijk al snel aan een dik houten blad met stevige, stalen poten en opvallende schroeven. Zo eentje waarvan je blij bent dat ‘ie éindelijk staat en je hoopt dat je ‘m nooit meer van z’n plaats hoeft te tillen. Maar staal kan ook elegant zijn. Door te kiezen voor een dun blad en smalle poten heb je wel de stoere look, maar dan een stuk verfijnder!

Instagram

Tip: mijn persoonlijke favoriet is de hairpin poot. En als je niet perfecte tafel kunt vinden, dan maak je ‘m toch zelf? Je koopt deze trendy poten onder andere hier. Ook leuk voor een bijzettafel.

Brian Roach
House beautiful

Je kunt niet alleen met de dikte van de poten variëren, maar ook met de vorm. Hoe meer ruimte je er tussen laat, hoe luchtiger en dus eleganter de tafel zal ogen. Schuine en ronde lijnen werken ook verzachtend.

Maar niet alleen de poten zijn bepalend voor de uitstraling, ook de houtsoort van het blad. Waar een donkere houtkleur meer warmte geeft, zal een lichte variant meer de koele kant van het staal benadrukken.

Lees ook: 5 stoere alternatieven voor de populaire industriële lamp