Inspiratieboost: 11x vitrinekasten voor in de woonkamer

Bij het woord vitrinekasten denk je misschien direct aan oubollige interieurs. Maar eigenlijk is dat onterecht. Er zijn heel wat moderne varianten te vinden en je kunt er je mooiste items in tentoonstellen, zonder dat het rommelig en stoffig wordt.

Wij zetten wat mooie inspiratiebeelden voor je op een rijtje.

Bron: Hem

Doordat vitrinekasten veelal uit glas bestaan, zijn ze vaak niet massief. Dat betekent dat ze ook goed passen in een kleinere ruimte. Bovenstaande kasten staan ook nog eens op hoge poten, waardoor de ruimte nog luchtiger en ruimtelijker oogt.

Bekijk ook de voordelen van transparante meubels in huis.

De apothekerskast is een stoere variant. Vaak hebben deze wat gebruikssporen doordat ze al lange tijd meegaan. Dit geeft de kast dan juist karakter. De apothekerskasten staan ook erg leuk in een industrieel interieur. Om die industriële look compleet te maken geven wij je wat tips en inspiratie.

Wanneer je een groter huis hebt kun je ook kiezen voor grotere vitrinekasten met bijvoorbeeld deurtjes aan de onderkant. Zo kun je het een en ander uit het zicht opbergen. Ga je voor een helemaal glazen kast, dan geven wij je graag tips hoe je een open kast het beste kunt stylen.

Bron: 55kvadrat

Deze mooie vitrinekast kwamen we tegen in een een binnenkijker. Benieuwd hoe de rest van dit appartement eruit ziet? Klik dan hier.

Bron: Linkdeco

Ben jij nou helemaal gek van stellingkasten? Check dan even deze inspiratiebeelden.