Inspiratieboost: 11x slaapkamers met planten in de hoofdrol

Wij krijgen nooit genoeg van planten. Deze groene accessoires zijn perfect om je interieur een boost te geven en zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Zo zouden ze stress verminderen en zetten planten CO2 natuurlijk om in zuurstof. Vooral deze vijf planten hebben een gezonde werking. Onwijs handig in de slaapkamer dus, waar je het al snel benauwd krijgt door een dik dekbed en waar je toch gemiddeld zo’n acht uur per etmaal doorbrengt. Maar hoe stijl je de slaapkamer met planten? Wij laten het je zien aan de hand van elf inspirerende voorbeelden van slaapkamers met planten. Watch & learn!

Nog niet overtuigd van de voordelen van planten? Hier geven we vier extra redenen om meer planten in huis te halen.

Bron: Alvhem

Dé plek om planten op te plaatsen, is natuurlijk je nachtkastje. Met een paar kleine planten vul je dat lege plekje naast je bed zó op. Varieer hier met verschillende potten en formaten. Zo creëer je een speels effect en maak je het plekje naast je bed gelijk een stuk vrolijker.

Bron: IKEA

Heb je niet zoveel ruimte voor allerlei leuke potten? Hang dan de planten op, bijvoorbeeld met deze stijlvolle lamp of ga voor een macramé hanger. Hierdoor lijkt de slaapkamer een stuk levendiger en bespaar je gelijk een plekje op de vloer.

>>> DIY: hang je planten op zonder pot

Bron: Hemtex

Wissel de echte planten eens af met een plantenprint voor een bohemian-effect. Kies bijvoorbeeld voor een dekbedovertrek met botanische print of ga voor behang vol met planten. Geen idee waar je dat kunt halen? Wij hebben een aantal botanische prints onder de tien euro voor jou verzameld en hier vind je een heel gaaf botanisch behang.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe verzorg je al die planten? Hier lees je al onze tips & tricks op het gebied van de verzorging van planten. En wist je dat planten ook te gek staan in de badkamer?