Renée Leeuw
Renée Leeuw Uncategorized 6 oktober 2016

Inspiratie voor de perfecte combinatie van washok en home office

Als je regelmatig vanuit huis werkt, is het fijn om een aparte home office te hebben. Daar kun je al je werkbenodigdheden kwijt en hoef je niet telkens alles aan de kant te schuiven om plaats te maken voor iets anders dan werk. Daarnaast is het ook fijn om een aparte kamer in te richten als washok. Wasmachines en drogers zijn nu eenmaal niet de mooiste apparaten om tegenaan te kijken en je schone was hang je liever niet in de woon- of slaapkamer. Als er dus een extra ruimte beschikbaar is, geef je die graag de functie washok of home office. Maar je kunt die twee ook combineren!

Dat laten we zien in dit artikel met inspiratie en tips. Kijk je even mee?

1. Ga voor een stille wasmachine

Als je wilt werken in de ruimte waar je de was doet, dan is het wel zo slim om een stille wasmachine uit te zoeken. Het centrifugeren is over het algemeen niet het meest prettige geluid om bij te werken, dus het is wel zo verstandig om hier onderzoek naar te doen. Grote merken maken gelukkig steeds meer stille wasmachines.

2. Verstop je wasmachine en droger

Feit blijft dat wasmachines en drogers over het algemeen niet echt mooi zijn om naar te kijken. Kies ervoor om je wasmachine in te bouwen in een kast. Zet ze bijvoorbeeld achter een schuifdeur – zo demp je het geluid ook nog eens – of kies voor een low-budget oplossing en verstop je machine achter gordijntjes.

3. Deel de ruimte op

Als je aan het werk bent, wil je niet het idee hebben dat je in het washok zit. Dat is nu eenmaal niet de meest inspirerende omgeving. Kies er daarom voor om de ruimte op te delen. Afhankelijk van de grootte van de kamer heb je verschillende opties. Je kunt kiezen voor een roomdivider in de vorm van een kast of een paneel van glas en staal. In het laatste geval behoudt je de ruimtelijkheid en wordt de kamer niet zo snel hokkerige.

Een andere optie is een mezzanine bouwen in de ruimte. Zet je wasmachine (achter deurtjes) op de vloer en bouw vervolgens hierboven een verdieping voor je bureau. Een hoog plafond is dan wel een vereiste natuurlijk. Je kunt kiezen voor een constructie van staal, hout of een combinatie van beiden materialen, zoals je ziet in dit appartement in Amsterdam.

Grote kans dat je voor zo’n combinatie van washok en home office het een en ander moet verbouwen en dat gaat dan uiteraard geld kosten. Voor het betalen van die verbouwing heb je verschillende opties. Je kunt de verbouwing betalen met eigen geld of geleend geld. Voor die laatste optie zijn er meer mogelijkheden en om daar een keuze uit te maken verwijzen we je naar ING voor een duidelijk overzicht in de verschillende opties.

4. Wél de lusten, niet de lasten

Schone was ruikt lekker, maar je wilt er liever niet naar kijken als je aan het werk bent. Net als de wasmachine heb je schone was ook het liefst niet in het zicht. Daarom raden we je aan om de was zo op te hangen dat je er vanachter je bureau in elk geval geen zicht op hebt. Hang de was te drogen achter een schot (je kunt de andere kant van de room divider bijvoorbeeld gebruiken als moodboard) of zorg ervoor dat je de was pas hoeft op te hangen zodra je klaar bent met werken. Grote lakens zijn daarentegen best wel weer fijn om gewoon groots op te hangen en die mogen – wat ons betreft – best gezien worden!

5. Style je home office voor maximale productiviteit

Om je productiviteit te maximaliseren is de styling extra belangrijk. Dit begint bij de kleur. Sommige tintent stimuleren creativiteit terwijl andere kleuren juist weer goed zijn voor opperste concentratie. Ontdek welke kleuren goed zijn voor jouw type werk en schilder je muren in de juiste tint.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor genoeg daglicht. Is jouw washok en home office erg donker? Overweeg dan om een dakraam (ongeveer 1.000 euro) of dakkapel (ongeveer 4.000 euro) te maken of haal daglicht binnen via een andere kamer die wel veel daglicht heeft. Kies er dan bijvoorbeeld voor om een dichte muur te vervangen door een glazen roomdivider.

Één van de dingen die je productiviteit verhogen zijn planten. Veel planten. Ga voor een Monstera plant, hang vetplanten of cactussen op in plantenhangers aan haken en zet een paar kleine cactussen op je bureau.

Reageer op artikel:
Inspiratie voor de perfecte combinatie van washok en home office
Sluiten