Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 22 sep 2020

Toffe inspiratie: verrijk je gang of slaapkamer met een tak als kapstok

Als je uitgekeken bent op je ouderwetse kapstok én wel in bent voor iets origineels, blijf dan vooral nog even plakken. Dan is een oude tak misschien wel hetgeen waar je naar op zoek bent. Van een oude tak kan je namelijk een prachtige, natuurlijke kapstok maken.

We schreven er al eerder over: hout in je interieur zorgt voor een natuurlijke look. Hout kan dan ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur zijn. Zo ook deze tak, die zich er fantastisch voor leent om als kapstok gebruikt te worden.

Ga voor een tak als kapstok

Je kunt de tak op twee manieren bevestigen. Je kunt de tak rechtstreeks vastmaken aan de muur. Extra leuk is dan om houten knopjes op de tak te schroeven, zodat je hoeden en jassen op kunt hangen. Een echte eyecatcher als je een huis binnenkomt.

Gebruik je de tak liever in de slaapkamer als (een deel van) je kledingkast? Dan is het leuk om de tak met een stuk stevig ijzerdraad, leren banden of een dik touw vast te maken aan het plafond. Met een paar mooie kledinghangers tover je jouw kamer om in een heuse showroom voor je favoriete kleding.

Zo’n open kledingkast verreist natuurlijk wel wat extra aandacht. Je kunt er immers niet zomaar de deurtjes van dichtdoen. In dit artikel helpen we je daar graag een handje mee:tips voor het inrichten van een open kledingkast.

Natuurlijk

Ga je voor een robuuste, natuurlijke look in je interieur? Houd dan de tak ook zo natuurlijk mogelijk. Het is natuurlijk wel belangrijk om de tak die je uit het bos meeneemt goed laat drogen – je wilt immers geen beestjes in

Likje verf

Mag het wel iets uitdagender? Schuur de tak dan met schuurpapier goed op, en verf de tak in een fris kleurtje. In Scandinavische interieurs zien we vaak witte takken voorbij komen, maar we kunnen ons voorstellen dat een pastelkleurtje het ook erg goed doet.

Meer tofs voor in de gang vind je op Roomed:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toffe inspiratie: verrijk je gang of slaapkamer met een tak als kapstok
Sluiten