Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 8 sep 2018

Inspiratie: 5 manieren om ruitjes in je interieur te brengen

Bij ruitjesprint denk je misschien een beetje aan het ouderwetse interieur van je oma, maar niets is minder waar. Juist omdát ze al in de tijd van je oma bestonden, zijn ruitjes erg tijdloos en daardoor altijd stijlvol – mits je ze goed combineert en de rest van de omgeving het liefst wat rustiger houdt.

Met wat Instagram-inspiratie moet he tin ieder geval helemaal goedkomen! Op deze manieren breng je ruitjes in je interieur.

In je kussens

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: kussens (op bank, bed of zelfs in een zithoekje op de grond) zijn dé manier om je kamer sfeer te geven. Ze zijn niet alleen gemakkelijk verkrijgbaar, maar je kunt ze ook nog eens snel verwisselen als je de desbetreffende print of kleur tóch zat bent. Datzelfde geldt overigens voor een kleed op de bank. Op bovenstaande foto vormen de twee accessoires in herfst-tinten een knus geheel.

Op je meubels

Wil je toch iets permanenters, dan zijn er genoeg meubels met ruitjesprint te koop – van lampenkappen tot banken. Koop je liever niets nieuws, dan kun je ook zelf een ruitjesstof zoeken en daarmee bijvoorbeeld je stoelen bekleden.

Als behang

Ruitjesbehang? Maar dat is toch veel te druk? Nou, nee. Sterker nog, we zijn een beetje verliefd op dit blauwe ruitjesbehang. Natuurlijk moet je daar niet je gehele woon- of slaapkamer mee behangen, maar op één stuk muur is het prachtig.

Op de vloer

Deze Instagram-foto is het perfecte bewijs dat ruitjes lang niet altijd druk hoeven te zijn. Wit met grijze ruitjes zijn zelfs best rustgevend! Bovendien zijn er op het moment heel wat vloerkleden te koop met (al dan niet diagonale) ruitjesprint.

In de gordijnen

Een andere manier om ruitjes in je interieur te brengen, is met nieuwe gordijnen. Die kun je (qua kleur, patroon of allebei) dan weer mooi afstemmen met je kussens! Wees vooral in de slaapkamer ook niet bang om meerdere prints te combineren, dat is alleen maar heel tof.

Meer prints in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratie: 5 manieren om ruitjes in je interieur te brengen
Sluiten