Maud van Dijck
Maud van Dijck Keuken 24 nov 2021

Inspiratie! Begin iedere ochtend goed in een van deze knusse ontbijthoekjes

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, zo wordt het vaak gezegd. Om dan alles uit je ontbijt te halen wil je natuurlijk wel ergens leuk aan tafel zitten, want het oog wil ook wat. Daarom hebben wij op Instagram de leukste ontbijthoeken uitgekozen, want hallo inspiratie!

Of je nu een grote of een kleine keuken hebt, een ontbijthoek kan je in bijna elke keuken wegstoppen. Dus kijk even in welke hoek van jouw keuken nog wat ruimte is.

9 ontbijthoeken waar je de dag wilt beginnen

1. Klein maar fijn

Deze uitspraak is zeker waar als je naar het hoekje kijkt. De neutrale kleuren in deze kleine ontbijthoek zijn prachtig. En vooral de mooie ronde rieten lamp boven de keukentafel geeft deze hoek een knusse look.

2. Een toffe DIY bankleuning

Als je goed kijkt zie je dat de bankleuning van kussen zijn vastgezet door middel van een buis en leren handvaten. Het past goed bij de leren zitting van de bank en laat dit design er stijlvol uitzien.

18 stijlvolle manieren om leer in jouw interieur te verwerken

3. Een lichte en rustieke hoek

Zo tof hoe ze dit hoekje hebben ingericht! Wij houden van een mooie lichtinval en dit hoekje zal er nooit donker bijstaan in huis. Daarnaast geven de houten banken en tafel dit interieur een rustieke uitstraling die mooi in contrast staat met de moderne lamp erboven.

4. Een moderne ontbijthoek

In plaats van zwevende of open planken kan je ook voor zwevende banken kiezen. Banken zoals die hierboven kunnen je ontbijthoek een tijdloze uitstraling geven in combinatie met andere mooie vormen.

5. Een ontbijthoek aan je open keuken

Laat je keuken in je ontbijthoek doorvloeien voor een mooie gestroomlijnd design. Zo hoef je ook maar een of twee stappen te zetten of je kan al op je stoel gaan zitten en van je ontbijt genieten.

6. Een hoge eetbank alsof je uit lunchen gaat

Deze hoek is meer een muur als je kijkt hoe klein het stukje hoek aan de bank is. Maar het kan ideaal zijn als je meer ruimte middenin jouw keuken hebt dan in een van de hoeken. Daarbij past deze mooie okergele eetbank geweldig binnen de zwarte keuken.

7. Een frisse ontbijthoek

Met wat wit en vrolijke kleuren kan je gemakkelijk een frisse look aan je keuken geven. Een fruitschaal staat dan ook altijd leuk op tafel en wat groen kan niet missen in het interieur.

Breng een knal van kleur aan in je keuken met huishoudelijke apparaten

8. Een stijlvolle vintage look

Decoreer je ontbijthoek met een leuke gallery wall. In dit geval zorgen de schilderijen en plafondlamp voor een mooie vintage uitstraling. En kijk ook nog even naar de toffe hexagonale tegels op deze keukenvloer.

9. Een ontbijthoek als afscheiding

Heb je een open keuken aan je woonkamer grenzen? Creëer dan een afscheiding tussen de twee in je keuken door middel van een hoekbank. Zo blijft je keuken nog steeds dat open gevoel houden, maar krijg je toch iets meer structuur in je interieur.

Zien: de eclectische keuken van dit appartement

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratie! Begin iedere ochtend goed in een van deze knusse ontbijthoekjes
Sluiten