Renée Leeuw
Renée Leeuw Uncategorized 17 nov 2016

Inspiratie en tips voor een kinderkamer met genoeg opbergruimte

De kinderkamer is waarschijnlijk wel een van de leukste ruimtes om in te richten. Je kunt hier namelijk al je creativiteit in kwijt en je mag weer even in de wonderlijke kinderwereld stappen vol fantasieën en sprookjes. Maar naast al die leuke decoraties en vrolijke styling zijn er ook wat praktische zaken die goed geregeld moeten zijn. We hebben het dan natuurlijk over een goed bed én genoeg opbergruimte.

Hoe groter je kind wordt, hoe meer opbergruimte er nodig is. In dit artikel geven we daarom inspiratie en tips voor een kinderkamer met genoeg opbergruimte.

1. Werk de hoogte in!

Heb je een kamer met een hoog plafond? Dat is natuurlijk super gunstig. Je kunt dan op meerdere manieren extra opbergruimte creëren. Kies er bijvoorbeeld voor om een hoogslaper in de kamer te maken en gebruik de plek onder het bed voor hoge kasten. Daarnaast kun je kasten inbouwen tot aan het plafond. Natuurlijk kan je kind daar dan niet bij, maar hoog bovenin kun je dan juist spullen opbergen die je niet zo vaak gebruikt. Denk aan spullen die per seizoen wisselen, zoals dekbedden en jassen, maar ook schoolspullen die overbodig zijn en die je wel wilt bewaren voor de herinnering. Deze kinderkamer is een mooi voorbeeld van een goed ingedeelde kamer voor twee.

2. Maak opbergruimte onder het bed

De meest simpele manier om extra opbergruimte te creëren is door het bed op een platform te plaatsen. Verhoog het bed zodat je daaronder een kastenblok kunt maken met lades en opbergboxen. Dit kan ook in kamers met een laag plafond, omdat je niet heel erg de hoogte in gaat. De mooiste voorbeelden vind je in dit artikel. Het leuke aan zulke platform bedden is dat het direct een speelse sfeer geeft aan de kamer, precies wat je wilt hebben!

3. Of creëer een bedstede met extra’s

Een bedstede is misschien wel het allerleukste meubel voor een kinderkamer. Het geeft net een beetje extra privacy en geborgenheid, maar daarnaast kun je hiermee ook weer extra kastruimte creëren. In de bedstede kun je planken maken voor kinderboeken en aan alle zijden van de nis kun je kasten maken. Laat dus een bedstede zo bouwen dat je zowel aan de onder- en bovenkant als aan weerszijden kasten creëert. Neem een voorbeeld aan deze bedstedes met extra opbergruimte.

4. Maak slimme opbergers voor het speelgoed

Om te voorkomen dat het speelgoed de hele kinderkamer door slingert, is het belangrijk om een vaste opbergplek te maken. Die plek moet makkelijk te gebruiken zijn door je kind, zo kan hij of zij zelf het speelgoed opbergen. Zet een aantal houten kratten en stoffen manden in de kamer voor groot speelgoed en bedenk slimme oplossingen, zoals een opbergnet aan het beddeneind. Heb je een bureautje in de kamer staan? Zorg voor pennenbakjes, hang een pegboard aan de wand zodat de kinderen ook daar de nodige teken en klus-benodigdheden kunnen opbergen.

We hopen dat je hier wat inspiratie uit kunt halen en dat je iets meer ideeën hebt voor een kinderkamer met genoeg opbergruimte. Sommige ideeën kun je misschien zelf uitvoeren, maar voor andere – bijvoorbeeld een bestede of slimme inbouwkast – raden we aan om een aannemer in te schakelen. Maar check voordat je gaat verbouwen eerst even deze handige tool van ING om te ontdekken hoe je voor de verbouwing kunt betalen.

Fotografie door Iris Duvekot en Jazzy Hartog voor Roomed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratie en tips voor een kinderkamer met genoeg opbergruimte
Sluiten