Inspiratieboost: zomerse inspiratie voor het pimpen van je caravan of tent

Inspiratieboost: zomerse inspiratie voor het pimpen van je caravan of tent

De zomer komt eraan, dus gaan we ook weer nadenken over vakanties. Nederland is één van de grootste kampeerlanden ter wereld. In de zomermaanden trekken we er graag op uit met onze eigen caravan, camper of reizen we met ons tentje achterin de auto Europa door. Maar hoe zorg je dat je er toch een beetje gezellig bij zit én het kampeer-vakantiegevoel behoudt? Roomed geeft je dé zomerinspiratie voor het pimpen van je caravan of tent.

Kastjes in pastelkleuren

Zonder veel drukte te creëren, krijg je door het gebruik van pastelkleuren toch een knus effect. In plaats van de pastelkleuren te gebruiken in je interieur zelf, is het een idee om de kastjes en deurtjes van je camper of caravan een licht roze, groen of blauw kleurtje te verven. Je kan ze net zoals in deze camper, de pastelkleuren zelfs afwisselen voor een extra vrolijk effect.

Caravanity
Caravanity

Dit vind je vast ook interessant: Deze kleine caravan hang je gewoon achter je fiets.

Gebruik behang

Om je ‘buitenhuisje’ te pimpen, kun je in plaats van het interieur of de kastjes en tafels een kleur te geven, ook aan de slag gaan met behang. Voor caravans en campers is hier een hele handige behangsoort voor: vinylbehang. Papieren behang is namelijk niet zo geschikt. Afhankelijk van het interieur van je caravan kun je de muren behangen met effen kleuren of juist met patroontjes.

Caravanity
Caravanity
Caravanity

Houten interieur

Voor een écht zomergevoel, kun je ervoor kiezen om voor een houten interieur te gaan. Je kunt behang dat lijkt op hout plakken op de kastdeuren, maar als je van DIY houdt, kun je voor een heel houten interieur kiezen en de kastjes, keuken en het bed zelf timmeren.

Pinimg
The RV Source
The Twinkle Diaries

Pimp je tent

Hoewel je over het algemeen je tent vaak weer inklapt en mee op pad neemt, is het toch de moeite waard om er écht iets gezelligs van te maken. Kleurrijke doeken, lampjes en tafeltjes zijn eigenlijk dé truc en zijn allemaal makkelijk mee te nemen op reis.

Ikea

Klein wonen hoeft niet krap te zijn. In deze houten caravan kunnen 8 mensen slapen. En heb je deze woonwagen al eens gezien? Dat is misschien wel de mooiste woonwagen die we ooit gezien hebben.