Inspiratie boost: gekleurde kozijnen en deurposten

Kunnen jouw raamkozijnen, plafondlijsten en deurposten wel eens een likje verf gebruiken? Dan hebben wij een leuk idee voor je: geef ze een gezellige of chique look met een fel kleurtje of een diepe, donkere tint!

Verf de lijsten antraciet of zwart voor een instant chic effect of ga voor een gezellige look met een fel kleurtje. Laat een kleur uit een behang terugkomen in de kozijnen of maak juist een sterk contrast met wit tegenover zwart.

Tip: gekleurde plafondlijsten leggen nadruk op de hoogte van het plafond. Daarom kun je bij een hoog plafond gemakkelijk kiezen voor een donkere of opvallende tint. Kies bij een laag plafond voor witte lijsten of laat deze helemaal weg.

Met een contrast van witte muren en zwarte lijsten (of andersom), creëer je een heel chique look. De afbeelding hierboven doet ons een beetje denken aan Chanel!

Bron: Fnrtop

Tip: als ouder is het natuurlijk niet handig als de kinderkamer elk jaar een nieuw behangetje moet, omdat de kleine uitgekeken is op Winnie de Pooh. Houdt dan de muren neutraal en geef de deurpost en raamkozijnen een leuk kleurtje. Zo is de kamer verre van saai, maar kan de kamer toch met het kind meegroeien!

Gek op kleur in huis? Wij hebben nog 7 andere manieren om kleuraccenten in huis te brengen!

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Inspiratie boost: gekleurde kozijnen en deurposten
Sluiten