Geert Remmelink
Geert Remmelink Slaapkamer 15 jun 2016

Inspiratie: 11x kleding opbergen in de slaapkamer

Grote kans dat er bij jou in de slaapkamer een kast staat waar je al je kleding kwijt wilt en met een beetje geluk kan je daar ook alles in kwijt. Maar.. het oog wil ook wat en lang niet alle kledingkasten zijn mooi én praktisch. Kleding opbergen in de slaapkamer kan op veel meer manieren en daarom struinden wij het web af naar alternatieve ideeën. De mooiste en leukste manieren om je kleding een plekje te geven, zetten we hier op een rijtje. Dus, laat je inspireren en enjoy!

Met deze inspiratieboost willen we juist laten zien dat je geen inloopkast nodig hebt om al je kleding stijlvol op te bergen. Maar als je dan toch een kamertje over hebt, hebben we nog wel zeven slimme tips voor je waarmee je zelf een inloopkast creëert.

Bij opbergen denk je waarschijnlijk aan gesloten kastjes en lades. Logisch ook, want je wil niet alles in het zicht hebben. Maar die items, waar je extra blij mee bent, mogen best gezien worden, toch? Hang daarom je favoriete outfits juist in het zicht. Zo word je er niet alleen blij van als je ze aan hebt, maar ook als ze netjes opgeborgen zijn!

Een open kast: niet alleen in de slaapkamer een goed idee!

Bron: Marieke Rusticus
Bron: MWAI Architects

Misschien ben je sceptisch, maar een glazen kast is echt cool! Zeker in een kleine kamer is het geen gek idee, omdat de ruimte daardoor groter lijkt. Bovendien dwingt een glazen kast je juist om alles netjes te houden én je ziet meteen wat je allemaal in de kast hebt hangen. Zo zie je ook meteen welke items je eigenlijk helemaal niet meer draagt en zou je die nog weleens eerder weg kunnen doen. Lang verhaal kort: je gaat bewuster met je spullen om. Dat is ook de reden waarom een stel Nederlandse ontwerpers onlangs een transparante keuken maakten. Zij willen mensen bewuster maken van de manier waarop ze met eten omgaan. Zo heeft een glazen meubel meer voordelen dan je in eerste instantie zou denken.

Bron: Archdaily

Ideaal als je een hoge slaapkamer hebt: een vide waar je al je kleding kan opbergen. Zo gebruik je dat hoekje toch nog en creëer je ook nog een stunning look in de slaapkamer. Win-win dus!

Bekijk ook: Wat moet je doen als je kledingkast te klein is?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratie: 11x kleding opbergen in de slaapkamer
Sluiten