Merve Ozturk
Merve Ozturk Compact Wonen 10 jan 2021

Woon je klein? Zo maak je een te gekke inloopkast van een kleine kamer

Laten we eerlijk zijn, dromen we niet allemaal van een inloopkast? We snappen dat niet iedereen een extra kamer heeft die omgetoverd kan worden tot een luxe inloopkast. Toch is dat niet nodig. Zelfs in een kleine of smalle kamer kan je prima jouw droomkast inrichten.

We delen dan ook graag tips met je zodat jij straks een functionele kast hebt waar je al je spullen in kwijt kan.

Zo heb jij straks ook een inloopkast in je kleine kamer

1. Laat kasten op maat maken

Wat nog wel het beste werkt om een inloopkast te creëren in een kleine kamer is door je kast(en) op maat te laten maken. Dit kan bijvoorbeeld bij de IKEA met de PAX kast. Je kan dan helemaal zelf bepalen hoe veel ruimte je nodig hebt om kleding op te hangen en waar je precies planken wilt hebben.

Om gebruik te maken van je hele kamer kan je het beste gaan voor een hoekkast. Zo verspil je geen ruimte en heb je straks meer plek voor al je spullen.

2. Gebruik lades, planken en kledinghangers

Maak gebruik van verschillende soorten producten. Als je ervoor kiest om al je kleding op te hangen, kan dit nogal krap worden en zal het er ook chaotisch uitzien. Je wilt je sokken tenslotte niet ophangen, toch?

Ga voor een ladekast waar je kleine spullen in kunt bewaren, denk hierbij aan lingerie, sokken, sieraden en accessoires. Vervolgens kan je al je broeken en t-shirts opvouwen en plaats op je planken. Hang je blousejes, jurken en jassen op en kaar ben je.

Lees ook: 4 dingen die je kunt doen als je kledingkast te klein wordt

3. Maak gebruik van alle ruimte die je hebt

Of je nou een kleine of smalle kamer hebt, vaak heb je wel een hoog plafond – maak daar dan ook gebruik van. Bevestig je wandplanken in je inloopkast? Laat deze dan doorlopen tot aan het plafond. Bovendien zullen je tassen en schoenen hier beter tot hun recht komen.

Daarnaast kan je ervoor kiezen om twee hangrekken boven elkaar te gebruiken. Zo creëer je meer ruimte op kledingstukken op te hangen.

Als je graag gebruikmaakt van twee kasten tegenover elkaar, blijft er een middenstuk leeg. Deze ruimte kan je gebruiken om een spiegel op te hangen of een extra kledingrek te bevestigen.

Lees ook: Doe eens creatief: 5 bijzondere manieren om je spiegel te decoreren

4. Ga voor lichte kleuren

Je kan je kleine kamer groter laten lijken door lichte kleuren te gebruiken. Zorg ervoor dat je muren wit zijn en maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke tinten voor de meubels en accessoires in je inloopkast.

5. Zorg voor goede verlichting

Zorg er daarnaast ook voor dat je goed gebruikmaakt van verlichting. Ook goed licht kan de ruimte groter laten lijken. Bovendien kan je je spullen makkelijker vinden en ziet je inloopkast er veel aantrekkelijker uit.

Gebruik LED-lampen, spiegels met verlichting of decoreer met lichtslingers. Is de kamer vrij donker? Dan kan je ook gebruikmaken van extra verlichting in je kast.

6. Gebruik glazen deuren

Door glazen deuren te gebruiken voor je kasten en lades houd je je kledingstukken stofvrij en kan je binnen een oogopslag zien wat er allemaal ligt. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de kamer er ruimer uitziet.

De ultieme tips om je kledingkast op te ruimen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digsdigs

Reageer op artikel:
Woon je klein? Zo maak je een te gekke inloopkast van een kleine kamer
Sluiten