Dit wil je: een kleine inloopkast die helemaal van hout is

Klein maar fijn: het is een cliché, maar het is ook de perfecte beschrijving voor dit appartement. En in het bijzonder voor de inloopkast! Die is helemaal van hout, waardoor hij niet alleen lekker industrieel is, maar qua kleur ook nog eens passend bij de rest van de inrichting.

Afbeelding van appartement met houten inloopkast 1

Inloopkast van hout

We waren op de reactie nogal teleurgesteld toen er geen hippe naam bleek te bestaan voor dit geperste hout, dat veel wordt gebruikt in de bouw maar dat we ook steeds meer terugzien in interieur. Hoe het dan wel heet? Oriënted Strand Board – OBS. Niet helemaal wat we in gedachten hadden voor het materiaal dat zo’n toffe inloopkast creëert, maar het is niet anders.

Deze inloopkast is geen soort extra kamer, maar letterlijk een kast. Je kunt erin lopen, maar veel stappen zal dat je niet kosten. Toch lijkt ‘ie heel ruim, en dat komt vooral doordat er zo weinig in staat en hangt. Het is misschien verleidelijk om al je kleding op de planken te proppen, maar je kunt ook best een plank reserveren voor alleen wat parfumflesjes!

Wat ook helpt om je kledingkast opgeruimd te houden, is om kleine dingen in een doos of mand te stoppen. Deze rieten manden passen ook nog eens bij het hout van de muren en planken. En o ja, datzelfde geldt voor de toffe waszak.

Afbeelding van appartement met houten inloopkast 2
Afbeelding van appartement met houten inloopkast 3

Die opgeruimdheid zien we ook terug in de rest van het appartement. Daarin is veel gebruikgemaakt van hout, gecombineerd met aardse tinten, wat een enorme rust creëert. Maar het helpt ook enorm dat er, afgezien van de kunst aan de muren, niet heel veel tierelantijntjes door de kamer verspreid zijn.

De weinige decoraties die er wel zijn, zoals een Marshall radio, staan op drie witte planken in de hoek. Maar ook daarin worden geen felle kleuren gebruikt – het moet je ding zijn, maar misgaan kan het daardoor in ieder geval nooit.

Afbeelding van appartement met houten inloopkast 4
Afbeelding van appartement met houten inloopkast 5

Een volwassen kinderkamer

En hoe mooi zijn de ingelijste posters die naast het bed hangen? Wij zouden met liefde iedere nacht dromen over een kasteel in een boom, of over olifanten en leeuwen. De posters zouden ook niet misstaan in een kinderkamer, maar dat is nou juist het leuke: als kinderlijke accessoires mooi uitgevoerd zijn, valt het helemaal niet op als je ze stiekem in je volwassen kamer hangt.

Afbeelding van appartement met houten inloopkast 7

Zwart, wit en hout zijn ook de tinten die terugkomen in de keuken. Door de kleine zwarte tegels is het keukenblok zelf misschien eerder modern dan bohemian, dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de schattige gele bloemetjes die naast de gouden kandelaar op tafel staan.

Ook hier zijn bovendien weer twee ingelijste illustraties aan de muur gehangen, waardoor die niet zo vol is als met bijvoorbeeld een gallery wall, maar ook niet te leeg zoals witte muren vaak zijn.

Afbeelding van appartement met houten inloopkast 8

Ja, wij houden wel van de fijne stijl in dit appartement! Een beetje aards en bohemian, een beetje licht en modern. En als je dit kunt met drie kamers en een kast, dan kan het eigenlijk overal.

Meer ideeën voor een inloopkast:

Stadshem.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit wil je: een kleine inloopkast die helemaal van hout is
Sluiten