Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 21 aug 2016

Infographic: alles wat je moet weten over verschillende stoffen

In de ideale wereld zouden we allemaal een interieurstylist in onze vriendengroep hebben. Alleen al omdat het af en toe gewoon heel handig (en leuk) is om even te spieken bij een ander. Hoewel niet iedereen zo’n woongoeroe in zijn omgeving heeft, zijn er gelukkig genoeg andere manieren om lekker binnen te kijken. En om je nog een extra handje te helpen, delen we praktische infographics met je. Zo word je binnen no-time zelf een expert op het gebied van wonen! Deze week: een handig overzicht met verschillende soorten stoffen en leuke weetjes.

Op Roomed schrijven we graag over stoffen. Wat bepaalde combinaties kunnen doen voor je interieur, welke combinaties goed passen bij jouw interieur stijl en welke stoffen weer helemaal terug zijn van weggeweest – zoals velours! Maar ook wij kunnen nog een hoop leren over de herkomst van textiel, wat de voordelen zijn van synthetische stoffen of juist natuurlijk materiaal en hoe je nou eigenlijk de juiste keuze maakt.

Deze handige infographic helpt je (en ons!) een handje. Ook staat in dit overzicht een aantal leuke weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat de iconische trouwjurk van Maria in The Sound Of Music is gemaakt van Shantung, een zijdesoort uit China? Of dat Jacquard haar naam heeft te danken aan de ontwerper, Joseph Marie Jacquard?

Bron: Blinds

Klik op de afbeelding om in te zoomen

Nu je helemaal op de hoogte bent is het natuurlijk leuk om te zien hoe veel verschillende stoffen tot hun recht komen in een stylish interieur. Bekijk daarvoor deze prachtige binnenkijkers voor nog meer inspiratie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Infographic: alles wat je moet weten over verschillende stoffen
Sluiten