Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 2 apr 2017

Infographic: ga je verhuizen? Deze checklist helpt je een handje!

In de ideale wereld zouden we allemaal een interieurstylist in onze vriendengroep hebben. Alleen al omdat het af en toe gewoon heel handig (en leuk) is om even te spieken bij een ander. Hoewel niet iedereen zo’n woongoeroe in zijn omgeving heeft, zijn er gelukkig genoeg andere manieren om lekker binnen te kijken. En om je nog een extra handje te helpen, delen we praktische infographics met je. Zo word je binnen no-time zelf een expert op het gebied van wonen!

Ga je verhuizen? Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe plek! Verhuizen kan veel stress opleveren, vooral omdat er toch altijd meer moet gebeuren dan dat je in eerste instantie dacht. Opruimen, uitzoeken, inpakken, schoonmaken en eventueel schuren en schilderen.. en dan hebben we het nog niet eens over het eventueel uitzoeken van een nieuw interieur (en alle verschillende, lange levertijden die daarmee gepaard gaan)!

Als je eenmaal op je nieuwe plek zit is het fantastisch, maar om het allemaal soepel te laten verlopen moet je je wel goed voorbereiden. Eerder al gaven we je deze vier gouden tips, maar in deze infographic staan er vooral heel wat praktische zaken op een rijtje. Daarnaast is de Roomed redactie behoorlijk beoefend in verhuizen, dus we geven je ook nog eens wat extra, persoonlijke tips. Succes!

Bron: Jarrimber

>> 5x tips voor stressvrij en goedkoop verhuizen

Extra tips van de Roomed redactie:

  • Bepaal of je de verhuizing zelf gaat doen met behulp van vrienden en familie, of dat het toch handiger is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Als je veel spullen en grote meubels hebt, zijn het de extra euro’s wel waard om het uit te besteden!
  • Woon je op de derde verdieping of hoger, met een smalle trap en geen lift? Overweeg om een verhuislift in te huren. De kosten hiervoor verdien je dubbel en dwars terug, want met zo’n lift gaat het verhuizen een stuk sneller.
  • Heb je een aantal meubels uit je oude huis die mee gaan naar je nieuwe onderkomen? Haal ze stuk voor stuk uit elkaar en bewaar de schroeven, duvels en scharnieren per meubel in gelabelde zakjes. Dat voorkomt een hoop stress in het nieuwe huis. Extra tip: stop de zakjes gewoon in je tas in plaats van in een doos. Zo heb je ze bij de hand en kun je meteen beginnen met het in elkaar zetten van de meubels
  • Bespaar niet op verhuisdozen. Verhuisdozen zijn nu eenmaal de makkelijkste manier om je spullen in te pakken, te vervoeren en op te stapelen om ze later uit te pakken.
  • Maak één doos met spullen waarvan je weet dat je ze de eerste dagen in het nieuwe huis nodig hebt. Denk aan extra kleding, een handdoek, verzorgingsproducten en je laptop. Mocht het uitpakken nu iets meer tijd in beslag nemen dan gepland (en helaas, dat is vaak het geval..) dan heb je in ieder geval de belangrijkste spullen bij de hand!

Ga je verhuizen omdat je gaat samenwonen? Zó bepaal je de woonstijl en met deze tips wordt meubels uitzoeken een eitje!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Infographic: ga je verhuizen? Deze checklist helpt je een handje!
Sluiten