Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 30 okt 2016

Infographic: veranderingen in het interieur door de jaren heen

In de ideale wereld zouden we allemaal een interieurstylist in onze vriendengroep hebben. Alleen al omdat het af en toe gewoon heel handig (en leuk) is om even te spieken bij een ander. Hoewel niet iedereen zo’n woongoeroe in zijn omgeving heeft, zijn er gelukkig genoeg andere manieren om lekker binnen te kijken. En om je nog een extra handje te helpen, delen we praktische infographics met je. Zo word je binnen no-time zelf een expert op het gebied van wonen! Deze week: een overzicht van de veranderingen in het interieur door de jaren heen.

Zoals de mode qua kleding door de jaren heen enorm verandert, geldt dit ook voor je interieur. Trends wisselen elkaar af (dit zijn de interieurtrends van volgend jaar), maar door de verschillende decennia op een rij te zetten ga je pas écht verschil zien. Misschien herken je zelfs nog een item uit het interieur dat je ouders of grootouders vroeger hadden!

Vooral The New Modern staat mij nog erg goed bij. Ik groeide op in een woonkamer met een beetje bolle stoffen bank in beige tint, met daarop een pastelblauw kussentje met verschillende patroontjes. Beiden zijn typerend voor de look van dat decennium. Scroll snel naar beneden en kijk welke dingen jij je nog kunt herinneren!

Bron: Ken Golen

Dat het interieur door de jaren heen verandert, betekent trouwens niet dat oude dingen niet meer terug kunnen komen. Wat dacht je van de stijl Mid-Century Modern, die nu weer helemaal terug is?

Volgens deze infographic bevinden we ons nu trouwens in het eclectische decennium. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Neem een kijkje in dit huis. Tof he? Volg voor een eclectische look bij jou thuis deze handige tips op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Infographic: veranderingen in het interieur door de jaren heen
Sluiten