Maartje Wieling
Maartje Wieling Tips 13 nov 2016

Infographic: kleuren en de impact dat ze hebben op jouw emoties

In de ideale wereld zouden we allemaal een interieur stylist in onze vriendengroep hebben. Alleen al omdat het af en toe gewoon heel handig (en leuk) is om even te spieken bij een ander. Hoewel niet iedereen zo’n woongoeroe in zijn omgeving heeft, zijn er gelukkig genoeg andere manieren om lekker binnen te kijken. En om je nog een extra handje te helpen, delen we praktische infographics met je. Zo word je binnen no-time zelf een expert op het gebied van wonen! Deze week: een overzicht een aantal verschillende kleuren en emoties die daarbij horen.

Als je gaat verbouwen, is het kiezen van de juiste kleur op de muur enorm belangrijk. Je muren zijn in principe de basis van een kamer, dus de keuze van de kleur heeft gevolgen voor de inrichting van de rest van je interieur.

Een kleur die je creativiteit stimuleert

Maar kleur is niet alleen belangrijk omdat het de basis legt, kleur heeft namelijk ook ontzettend veel invloed op je emoties. Dat warme en koude tinten voor een andere sfeer zorgen wist je waarschijnlijk al, maar wij hebben een handig overzicht gevonden. Deze Infographic legt duidelijk per kleur uit wat de relatie is tussen kleuren en onze emoties.

Bron: Old plank


MEER LEZEN

Nu weet je alles over kleuren en emoties. Maar kleur kun je op nog veel meer manieren toevoegen dan alleen als likje verf op de muur. Wij zetten negen super simpele alternatieven manieren op een rijtje om kleur toe te voegen in je interieur! Check het artikel hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Infographic: kleuren en de impact dat ze hebben op jouw emoties
Sluiten