Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 5 aug 2018

Deze prachtige loft heeft een industriële slaapkamer waar je u tegen zegt

Bij Roomed zijn we de laatste tijd fan van een industriële slaapkamer. Veel zwart staal, een clean interieur en weinig poespas. Combineer deze stijl met een (geschilderde) bakstenen muur, en wij zijn om. Dit appartement is misschien wel een van de meest stijlvolle appartementen die we de laatste tijd op Roomed hebben laten zien.

De loft is geheel geïnspireerd op een New Yorkse stijl. En dat kunnen we wel zien.

Alleen het kijken naar deze industriële slaapkamer geeft ons al interieur-kriebels. Het kleurenpalet van de kamer klopt helemaal, van de witgeverfde bakstenen muren tot aan de okergele plusjes op het denkbed aan toe. Het geheel wordt afgemaakt door een glazen wand met een zwarte constructie van massief staal.

Hier kan je zien dat het echt niet zonde is om je oude bakstenen muren een kleurtje te geven, al helemaal niet wanneer je het combineert met een originele bakstenen muur, zoals in deze slaapkamer gedaan wordt. Wij worden er in elk geval heel enthousiast van. Het witte kleurtje van de muur zorgt ervoor dat de slaapkamer een licht geheel wordt. Dat moet ook wel, want de kamer heeft geen mooie grote ramen.

Een kledingstuk als kunst-object

Omdat de bakstenen muren en de glazen wand al twee eyecatchers am sich zijn, is de rest van het interieur heel basic en wit gehouden. Maar dat betekent niet dat het saai is! Zo hebben de eigenaars van het appartement ervoor gekozen om een kledingstuk als pronkstuk in de kamer op te hangen, en zien we verder veel zwarte, stalen meubels terug. Helemaal in stijl met de rest van het huis.

Het gebruik van mooie, stijlvolle accessoires is niet iets wat alleen in de slaapkamer terug zien. Kijk maar naar deze prachtige vazen in de woonkamer. Door de combinatie van de duidelijke structuur en het drip-effect van de andere vaas, krijg je een combinatie die veel luxe uitstraalt. De zilveren kandelaars maken deze look helemaal af.

Helemaal hip: een single line art schilderij in de woonkamer. Oké, helemaal single line is dit schilderij niet, maar wel heerlijk simplistisch. We verwachten dat we deze stijl kunst de komende tijd nog veel vaker zullen gaan zien.

De ultieme gids naar een prachtige slaapkamer: De beste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer

Ook de gang is het waard om even te laten zien. Luxe, dure jassen worden namelijk niet weggestopt in een kast of aan een lelijke kapstok gehangen, maar krijgen een prominent plekje in de gang. Deze jassen mogen gezien worden, en hoe! Dat de jassen perfect in het kleurenpalet passen, is dan ook vast geen toeval. En let ook even op het bankje, die volledig gestyled is met de regel van drie.

Nog meer prachtige binnenkijkers:

Bron: alvhelm

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze prachtige loft heeft een industriële slaapkamer waar je u tegen zegt
Sluiten