Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 5 jun 2019

Mooi: een zachte industriële look met een combi van staal en licht hout

Industrieel wonen? Dan denk je misschien al snel aan zwart staal en donkere muren. Maar een (semi) industriële look kun je ook prima creëren met lichtere tinten, laat dit appartement zien.

We zijn vooral fan van de keuken, die stalen keukenkastjes combineert met witte tegels en licht hout. Maar de stalen wenteltrap in de woonkamer mag er ook best zijn!

Afbeelding van huis met industriële keuken 1
Afbeelding van huis met industriële keuken 2
Afbeelding van huis met industriële keuken 3

How to: een lichte industriële keuken

In plaats van het vele zwart dat je volgens de laatste trends vaak in keukens terug ziet komen, is de basis van deze keuken ‘gewoon’ wit: dat geldt voor de vloer, de meeste muren en dus ook de toffe witte tegels achter het fornuis. Dat wit wordt echter gecombineerd met stalen keukenkastjes, die de ruimte een beetje doen lijken op een professionele restaurantkeuken. Heel tof! Bovendien staat dat staal heel goed bij het lichte hout waarvan het aanrecht is gemaakt.

En o ja, let je ook even op alle toffe details? De lamp boven de eettafel is bijvoorbeeld vrij excentriek, en de keuken was ook een stuk minder leuk geweest zonder het keukengerei dat onder de afzuigkap hangt. Hoewel de industriële stijl gekenmerkt wordt door lekker rauw, is deze keuken door al die details toch vrij verfijnd.

Afbeelding van appartement met industriële uitstraling woonkamer 1
Afbeelding van appartement met industriële uitstraling woonkamer 2
Afbeelding van industriële wenteltrap

De woonkamer is er één zoals we gewend zijn van Scandinavische huizen – vloer van wit hout, beetje minimalistisch maar wel met lekker veel lijsten aan de muur, zacht kleedje op een stoel – maar wel met één belangrijke toevoeging: de stalen wenteltrap die nogal in het oog valt. Die wordt hier weliswaar niet gecombineerd met licht hout, maar eerder met donker – maar dat contrast is juist ook wel erg tof.

Afbeelding van huis met industriële look 8
Afbeelding van huis met industriële look 9
Afbeelding slaapkamer met stenen muur

Not your average stenen muur

O, en hoe mooi is deze slaapkamer? In plaats van een bakstenen muur, zien we een lichte stenen muur die eerder een beetje aan een grot doet denken. De inrichting van de kamer zelf kan het dan eigenlijk al niet meer verpesten, maar ook die is uiteraard toch on point, met de nonchalante hoed op de spiegel en natuurlijk de donkergroene details die contrasteren met het wit van de kasten.

Afbeelding van slaapkamer met pallet bed

En omdat een industrieel huis natuurlijk geen industrieel huis zou zijn zonder een bed van pallets: here you go. Leuk DIY-projectje voor het weekend?

Meer industriële interieurs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Stadshem

Reageer op artikel:
Mooi: een zachte industriële look met een combi van staal en licht hout
Sluiten